20.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

Garda de Mediu a amendat PMB, primăriile de sector și operatorii de salubritate din capitală cu 2 milioane de lei în ultimul an

Garda Națională de Mediu (GNM) a aplicat, în perioada 2020-2021, sancțiuni în valoare de aproape 2 milioane de lei administrațiilor locale din municipiul București, dar și operatorilor de salubritate, în urma controalelor care au vizat gestionarea deșeurilor și calitatea aerului, conform unui comunicat de presă publicat de instituție pe propria pagină de Facebook.

Comisarii de la Garda Națională de Mediu au constatat, în urma controalelor realizate, o serie de neconformități în legătură cu nerealizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), ridicarea de construcții fără deținerea documentelor de reglementare privind protecția mediului, tăieri ilegale de arbori, neactualizarea registrului spațiilor verzi și nerespectarea măsurilor dispuse de GNM în urma controalelor anterioare.

Toate aceste nereguli constatate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dus la aplicarea mai multor sancțiuni primăriilor de sector, dar și Primăriei Municipiului București și operatorilor de salubritate cu care s-au încheiat contracte de prestări de servicii. În anii 2020 și 2021, Garda Națională de Mediu a aplicat amenzi de aproape 2 milioane de lei, dintre care 115.000 de lei reprezintă sancțiuni aplicate Primăriei Municipiului București.

Comunicatul de presă emis de Garda Națională de Mediu mai arată că Primăria Sectorului 1 a fost sancționată de patru ori, cu o sumă totală de 267.500 de lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse anterior de Garda de Mediu. Și operatorul de salubritate care are contract de prestări de servicii cu primăria a fost amendat cu 100.000 de lei pentru măsurile de salubrizare neîndeplinite în sector.

În Sectorul 2, primăria a fost sancționată de trei ori, cu o sumă totală de 65.000 de lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și neîndeplinirea măsurilor impuse de Garda de Mediu. Și în acest sector, operatorul de salubritate a fost amendat cu 115.000 de lei, în trei rânduri, pentru depozitarea de deșeuri în spații neautorizate.

Primăria Sectorului 3 nu a fost ocolită de comisarii Gărzii Naționale de Mediu, fiind sancționată de șase ori, cu o sumă totală de 215.000 de lei, pentru neîndeplinirea măsurilor PICA, construirea de clădiri fără autorizație de mediu și tăieri ilegale de arbori. Mai mult de atât, operatorul de salubritate care operează în Sectorul 3 a fost sancționat de nouă ori, cu aproape 600.000 de lei, pentru funcționarea fără autorizație de mediu, predarea deșeurilor unor operatori economici neautorizați, nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu și lipsa prevenirii poluării atmosferei.

În Sectorul 4, primăria a primit trei amenzi, cu o valoare de 65.000 de lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de Garda Națională de Mediu. Operatorul de salubritate care operează în acest sector a fost sancționat cu 100.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile de salubrizare impuse anterior de comisarii din partea GNM.

Primăria din Sectorul 5 a fost amendată cu 65.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor PICA și neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de Garda Națională de Mediu. Operatorul de salubritate care are încheiat un contract de prestări de servicii cu această instituție a primit amenzi în valoare totală de 210.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile de salubrizare și pentru că a funcționat fără autorizare, fapt pentru care a primit și o sancțiune de sistare a întregii activități.

Primăria Sectorului 6 a fost sancționată de trei ori de comisarii Gărzii de Mediu, cu o sumă totală de 65.000 de lei, pentru că nu a respectat măsurile stabilite în Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA), dar și pentru că nu a îndeplinit măsurile de salubrizare impuse anterior de Garda Națională de Mediu.

Fotografie de thumbnail via PressOne

Latest news
știri