19.1 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

București: 70 de arbori vor fi plantați pe aliniamentul Râului Dâmbovița

Anunțul a fost făcut astăzi, 7 aprilie, de Primarul Municipiului București

Începe curățenia de primăvară în parcuri, spații verzi și aliniamente stradale din București.

Se face curățenie și se repară mobilierul urban, am început cu parcul Izvor, urmează parcurile Carol I și Tineretului”, a transmis Primarul Municipiului București.

Refacem și locurile de joacă din Grădina Cișmigiu, iar Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a transmis în SEAP documentația de atribuire pentru modernizarea acestora”, a precizat edilul Nicușor Dan, astăzi, 7 aprilie.

Programul ”România plantează pentru mâine”: 70 de arbori vor fi plantați pe aliniamentul Râului Dâmbovița din București

Totodată, Primăria Capitalei, prin ALPAB, împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești vor planta, pe 8 aprilie, 70 de arbori pe aliniamentul Râului Dâmbovița, în zona dintre Podul Mihai Bravu și Podul Nicolae Grigorescu, eveniment la care participă 50 de voluntari.

Potrivit comunicatului publicat pe contul de Facebook, proiectul de plantare și îngrijire al arborilor de pe aliniamentul Râului Dâmbovița face parte din programul ”România plantează pentru mâine”.

În ultimii 3 ani, peste 2.000.000 de puieți au fost plantați pe o suprafață de 450 de hectare

Programul ”România plantează pentru mâine” a devenit cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din țară, cu o contribuție de 5.7 milioane de euro.

În perioada 2020-2023, această inițiativă a condus la plantarea a peste 2.000.000 de puieți pe o suprafață de 450 de hectare.

În decursul celor 3 ani, peste 10.000 de voluntari s-au alăturat campaniei de plantare, participând la 60 de evenimente organizate în 24 de județe și 71 de comunități.

Latest news
știri