11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Sectorul apicol are nevoie urgentă de finanțare. Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine: ”Interesul pentru miere a scăzut foarte mult”

Consumul a scăzut atât pe plan europen, cât și pe plan național

Sectorul apicol a suferit pierderi semnificative din cauza schimbărilor meteorologice, iar lipsa resurselor financiare și diminuarea consumului au avut efecte negative asupra industriei apicole.

În ciuda faptului că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a promis în cursul anului trecut o alocare de fonduri în buget pentru a sprijini acest sector, acest sprijin nu a mai fost acordat.

Apicultorii români solicită Guvernului sprijin financiar

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea, a declarat pentru postul de radio Europa FM că a solicitat atât premierului, cât și ministrului Agriculturii ca măcar în acest an să se implice și să sprijine apicultorii din România.

Trebuie să putem să ne recuperăm parte din cheltuielile pe care le-am făcut. Pe plan europen și național, interesul pentru miere a scăzut foarte mult. A scăzut consumul. Acest fapt duce la imposibilitatea valorificării, din cauza cantităților modeste pe care le-am obținut”, a declarat Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, despre sectorul apicol: ”În ultimii ani, Guvernul nu a prea ”iubit” acest sector”

Mai mult, nici măcar programul ”Mierea în școli” nu va fi aprobat de la 1 ianuarie 2024, deși legea există din 2006. Au trecut mai bine de 16 ani de când discutăm despre această oportunitate a folosirii și a introducerii mierii în consumul preșcolarilor și școlarilor. Acest lucru nu se realizează, motivându-se întotdeauna lipsa resurselor financiare”, a mai explicat Ioan Fetea pentru sursa citată.

spot_img
Latest news
știri