17.4 C
București
luni, 20 mai, 2024

Mircea Fechet: ”Există un interes crescut pentru programul Casa Verde Fotovoltaice”

Ieri, 6 septembrie, au fost publicate listele cu instalatorii validați în cadrul acestui program

Ministrul Mediului din România a anunțat că există un interes crescut pentru programul Casa Verde Fotovoltaice.

Potrivit declarațiilor oferite de ministrul Mircea Fechet, peste 7.700 de dosare ale persoanelor înscrise în program au fost atribuite instalatorilor, în doar 4 ore de la publicarea listelor cu instalatorii validați în cadrul acestui program.

Independența energetică pe care acest program o oferă atât beneficiarilor persoanelor fizice, cât și unităților de cult, care au putut participa în premieră în acest an, este un pas înainte către orașe mai verzi, comunități mai verzi, viitor energetic verde”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

Cele mai multe dosare înscrise provin din județul Ilfov

De asemenea, Mircea Fechet a informat că județele care au înregistrat cele mai multe dosare sunt: Ilfov (565), Mureș (484), Iași (457), Timiș (477), Suceava (332), Dâmbovița (277), Argeș (273), Dolj (257), Arad (227).

Ieri, 6 septembrie, au fost publicate listele cu instalatorii validați în cadrul programului Casa Verde.

Astfel, începând cu data de 6 septembrie, persoanele fizice și unitățile de cult vor putea selecta din aplicația informatică unul dintre cei 515 instalatori validați pentru a le fi verificate documentele depuse în cadrul acestui program.

Mircea Fechet: ”În acest an, acordăm o atenție deosebită zonei de eficiență energetică, Programul Casa Verde Fotovoltaice având un buget de aproape 2 miliarde de lei, dublu față de sesiunea precedentă” 

Ne dorim ca toți cei 87.500 de solicitanți care au aplicat anul acesta să devină prosumatori în cel mai scurt timp. Organizarea pe regiuni a contribuit esențial la succesul programului. Acesta e un program care va continua și în anii următori, astfel încât să avem astfel de surse de energie verde pe cât mai multe case”, a adăugat oficialul.

spot_img
Latest news
știri