19.6 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

O specie de molie considerată dispărută a fost redescoperită de cercetători într-o regiune muntoasă din Bosnia şi Herţegovina

Specia a mai fost raportată o singură dată în Muntenegru acum aproximativ 40 de ani.

Potrivit anunțului făcut de Muzeul de Istorie Naturală din Karlsruhe, o specie de molie, Lignyoptera Thaumastaria, a fost redescoperită de către cercetători într-o regiune muntoasă din Bosnia și Herțegovina, conform informațiilor furnizate de DPA, precizează Radio Eco Natura.

Moliile nu a mai fost  observate de-a lungul a mai multe decenii, existând numeroase temeri cum că această specie ar putea fi extinctă

Această specie de molie considerată dispărută a fost observată anterior de trei ori pe teritoriul Bosniei și Herțegovinei în prima jumătate a secolului al XX-lea, cel mai recent în 1937.

Insecta a mai fost raportată o singură dată în Muntenegru, acum aproximativ 40 de ani.

Specia trăieşte la altitudini mai mari şi apare abia după ce cade şi apoi se topeşte prima zăpadă”, a transmis muzeul german într-un comunicat de presă.

Cercetătorii au mai explicat că aripile masculilor sunt de un impresionant galben cu roz, în timp ce femelele, care nu pot zbura, nu au aproape deloc aripi.

Femelele din această specie de molie nu pot zbura

Potrivit experţilor, acest fapt le ajută pe female să supravieţuiască furtunilor puternice de toamnă din munţii aflaţi în Bosnia şi Herţegovina şi Muntenegru.

Spre deosebire de alte specii de molii, această specie nu este atrasă în mod special de lumina artificială, au precizat cercetătorii.

Latest news
știri