13.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

Zeci de delfini pe cale de dispariție au fost găsiți morți de-a lungul fluviului Amazon

Fluviul este din ce în ce mai afectat de secetă

Zeci de delfini pe cale de dispariție, inclusiv delfini de râu (Pink), au fost găsiți morți de-a lungul fluviului Amazon.

Râul este afectat de cea mai lungă secetă înregistrată în zona pădurilor tropicale, scrie Biziday.

Începând cu luna septembrie, aproximativ 10% din populația speciei a dispărut

Delfinii de apă dulce au fost descoperiți morți în orașul Coari, de-a lungul râului Amazon, într-o regiune în care experții nu anticipau astfel de evenimente tragice, conform informațiilor furnizate de organizația internațională de conservare marină Sea Shepherd.

În plus față de delfinii roz de Amazon, au fost identificați și trei delfini Tucuxi, o specie aflată în pericol de dispariție, patru delfini aparținând unei specii necunoscute și alte șapte mamifere marine.

Este o evoluție extrem de îngrijorătoare, care ar putea indica faptul că există delfini care mor și în alte părți ale râului care nu sunt încă monitorizate”, precizează Sea Shepherd, precizează sursa citată.

Conform oamenilor de știință, decesele au fost cauzate de cea mai lungă secetă din istoria pădurii tropicale înregistrată vreodată.

Unele părți din fluviul Amazon au atins recent cel mai scăzut nivel din ultimul secol, iar seceta afectează semnificativ viețile a sute de mii de oameni și ecosistemul junglei

De altfel, nivelul scăzut al fluviului cauzat de seceta care persistă de luni întregi a încălzit apa în unele zone până la temperaturi intolerabile pentru delfini, explică cercetătorii.

În plus, ciclurile lente de reproducere fac ca populațiile de delfini să fie deosebit de vulnerabile la amenințări.

spot_img
Latest news
știri