19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Dosar penal: Polițiștii au găsit 1 tonă de articole pirotehnice în apartamentul unui bucureștean

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase

Mai mult de 900 de kilograme de articole pirotehnice au fost găsite de polițiști în apartamentul unui bucureștean.

În prezent, bărbatul este cercetat pentru vânzarea de materialele explozive, fără a avea acest drept, informează Observator.

Intervenția poliției a avut loc în dimineaţa zilei de 5 decembrie

În dimineaţa de 5 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, a anunțat Poliţia Capitalei.

Întrucât existau indicii că bărbatul deţine şi comercializeaza, preponderent în mediul online, cantităţi însemnate de materiale pirotehnice, la data de 5 decembrie 2023, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în vederea probării activităţii infracţionale.

Cele aproximativ 900 de kilograme de articole pirotehnice erau deţinute fără drept și comercializate

Astfel, la domiciliul bărbatului, situat în Sectorul 1, au fost identificate aproximativ 900 de kg de materiale pirotehnice, deţinute fără drept şi comercializate de bărbat. Bărbatul a fost condus la audieri, iar cantitatea de articole pirotehnice a fost sigilată şi ridicată de către poliţişti”, au mai explicat polițiștii, conform sursei citate.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept.

spot_img
Latest news
știri