16.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, anunţă că s-a alăturat Angajamentului Net Zero al industriei nucleare

Angajamentul a fost lansat la COP28 - Conferinţa ONU privind schimbările climatice

Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, anunţă că s-a alăturat Angajamentului Net Zero al industriei nucleare, lansat la COP28 – Conferinţa ONU privind schimbările climatice.

La iniţiativă au aderat 120 de companii, cu sediul în 25 de ţări, informează News.ro.

Companiile care susţin acest angajament se alătură ambiţiei şi pragmatismului de care au dat dovadă guvernele care au aderat la Declaraţia ministerială pentru triplarea capacităţii nucleare, la 2 decembrie. Atât Declaraţia ministerială, cât şi Angajamentul industriei nucleare Net Zero, sunt un angajament pentru atingerea obiectivului de triplare a capacităţii nucleare până în 2050”, anunţă compania.

Directorul general Nuclearelectrica: ”Energia nucleară reprezintă o opţiune strategică pentru asigurarea decarbonizării”

Energia nucleară susţine în prezent 20% din necesarul de energie al României şi reprezintă pentru România o opţiune strategică pentru asigurarea decarbonizării, a stabilităţii energetice, a independenţei energetice şi a consolidării infrastructurii energetice a României, cu efecte macroeconomice semnificative. În acest sens, dezvoltăm programul de energie nucleară care va creşte capacitatea de producţie de energie nucleară în România cu 133%, la nivelul anilor 2030/2031”, a declarat Cosmin Ghiţă, director general Nuclearelectrica.

Angajamentul Net Zero al Industriei Nucleare: colaborare și inovare pentru triplarea capacității de generare a energiei nucleare până în 2050

Semnatarii Angajamentului Net Zero al industriei nucleare se angajează să colaboreze pentru a atinge obiectivul global de triplare a capacităţii de generare a energiei nucleare până în 2050 (luând ca referinţă anul 2030) şi să acţioneze pentru a se asigura că centralele nucleare sunt exploatate în condiţii de securitate, respectând cele mai înalte standarde de securitate, rezilienţă şi neproliferare.

De asemenea, semnatarii se angajează să mobilizeze investiţii în energia nucleară, să sprijine dezvoltarea şi construcţia de reactoare nucleare, cum ar fi reactoarele modulare mici şi alte reactoare avansate pentru producerea de energie electrică, care au şi alte aplicaţii industriale pentru decarbonizare.

spot_img
Latest news
știri