12.6 C
București
luni, 20 mai, 2024

Garda de Mediu Suceava a intervenit pentru stingerea a 5 focare de incendiu aflate pe suprafața unui fost depozit de deșeuri

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 45.000 de lei

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Suceava au primit o sesizare telefonică transmisă în data de 4 ianuarie prin serviciul de urgență 112.

Apelul primit făcea referire la incendierea deșeurilor în comuna Dornești, județul Suceava.

Cele 5 focare de incendiu stinse de Garda de Mediu Suceava însumau o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați

Comisari din cadrul G.N.M.-C.J. Suceava au verificat în teren aspectele semnalate, constatând că pe suprafața fostului depozit de deșeuri menajere al comunei Dornești, reprezentanții I.S.U. Suceava – Detașamentul Rădăuți au intervenit pentru stingerea a 5 focare de incendiu ce însumau o suprafață de cca. 10 mp.

De asemenea, s-a mai constatat că pe o suprafață de teren a fostului depozit de deșeuri erau depozitate deșeuri rezultate din activitatea de construcții, în amestec cu deșeuri reciclabile.

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat în sarcina U.A.T. Comuna Dornești două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.000, conform legislației în vigoare privind regimul deșeurilor, prin actul de control încheiat fiind impuse măsuri cu termene ferme de realizare”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook al Gărzii de Mediu Suceava.

Dosar penal pentru acțiunea de îngropare a deșeurilor în comuna suceveană Dărmănești

În data de 27 decembrie, comisarii suceveni au fost înștiințați cu privire la faptul că la Secția 5 de Poliție Rurală Dărmănești se află în lucru un dosar penal.

Acesta era întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de îngropare a deșeurilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 alin. 1 din OUG 92/2021, precum și a faptei de eliminare a deșeurilor în afara spațiilor autorizate, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 alin. 1 lit. g) din același act normativ.

Având în vedere aceste aspecte, ne-am deplasat în localitatea Măriței, comuna Dărmănești, la locul indicat, ocazie cu care au fost stabilite măsuri specifice în sarcina UAT Dărmănești cu termene de realizare”, au precizat, la acel moment, comisarii suceveni.

spot_img
Latest news
știri