16.3 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Olandezii ezită să cumpere mașini electrice

În ciuda faptului că sunt eficiente în zonele urbane, cetățenii din Țările de Jos încă ezită să-și achiziționeze cu toată convingerea vehicule electrice.

Olandezii sunt precauți cu privire la achiziționarea unei mașini electrice. Acest lucru va face ca vânzările de vehicule noi să stagneze în 2024. Economiștii ING prevăd că nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus nu va fi atins, conform NLTimes.

Faptul că olandezii nu își înlocuiesc încă mașinile diesel sau pe benzină se datorează faptului că nu există suficiente modele accesibile pentru clasa de mijloc. În 2023, o treime din subvențiile oferite persoanelor fizice nu au fost folosite, potrivit ING.

În plus, incertitudinea cu privire la impozitul pe autovehicule după 2025 joacă un rol important. Dacă nu vor fi modificări, atunci un șofer de mașină electrică va pierde cu 500 de euro mai mult decât ar pierde cu o mașină diesel sau pe benzină. Acest fapt se datorează greutății vehiculelor electrice.

Olandezii ezită să-și cumpere mașini electrice

De asemenea, contează dacă îți poți încărca mașina electrică acasă sau nu. Economistul ING Rico Luman a vorbit despre acest lucru.

„Avantajul de cost al mașinilor electrice este în mare măsură legat de posibilitatea de încărcare eficientă din punct de vedere al costurilor acasă (sau la locul de muncă). Șoferii care pot face acest lucru au adesea și un avantaj suplimentar. Încărcarea acasă este adesea combinată cu panouri solare”, a spus el.

Potrivit ING, companiile simt o presiune din ce în ce mai mare pentru a fi mai prietenoase cu mediul și pentru a-și electrifica flotele. Companiile mari, în special, fac acest lucru pentru că acum trebuie raportate și emisiile de CO2. Asta înseamnă că ponderea vehiculelor complet electrice este de aproximativ 32%. Țările de Jos se află încă înaintea mediei europene de 15%.

Economiștii se așteaptă ca în 2024 să fie înmatriculate aproximativ 370.000 de mașini, ceea ce este mult mai puțin decât în 2019, când au fost înmatriculate 446.000.

spot_img
Latest news
știri