15.5 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Rafinăria Petrobrazi a Grupului OMV-Petrom, amendată pentru poluare

Rafinăria Petrobrazi din Prahova a fost amendată de comisarii de mediu din județ cu 100.000 de lei în urma neconformităților constatate la controlul efectuat.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au făcut anunțul pe pagina de Facebook a instituției județene, unde au precizat că verificarea a fost inițiată „ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum și a apariției unui trend de depășire ale valorilor limită la indicatorul H2S“.

Nivelul ridicat a fost înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA).

Control la Rafinăria Petrobrazi. Ce au constatat comisarii Gărzii de Mediu

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Garda de Mediu, „comisarii au constatat nerespectarea unor condiții din actul de reglementare precum și a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice.

În plus, aceștia au impus companiei OMV Petrom luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operațiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calității aerului dincolo de limitele amplasamentului.

Precizăm că OMV Petrom susține pe site-ul companiei că rafinăria Petrobrazi din județul Prahova funcționează la cele mai înalte standarde de mediu și de performanță și poate procesa întreaga producție de țiței a companiei din România.

Latest news
știri