24.5 C
București
duminică, 26 mai, 2024

Începe prima campanie împotriva abuzului asupra animalelor și promovarea protejării acestora

Campania este derulată în parteneriat public-privat și a fost lansată de Organizaţia EDUXANIMA şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Organizaţia EDUXANIMA şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş lansează prima campanie din România derulată în parteneriat public-privat împotriva abuzului asupra animalelor și promovarea protejării acestora.

Ambele instituții s-au unit pentru a lansa o campanie crucială, pentru reducerea abuzului față de animale şi pentru conștientizarea importanţei protejării acestora.

Este vorba despre prima campanie din România derulată în acest scop în cadrul unui parteneriat public- privat.

Titlul campaniei: ”Protejarea animalelor este datoria ta şi dreptul lor!”

Campania, susţinută de PETA Germania – partener Eduxanima, își propune să inspire și să mobilizeze întreaga comunitate în lupta împotriva maltratării animalelor şi promovarea respectului și bunăstării animalelor.

Abuzul față de animale afectează milioane de vieți în întreaga lume. De la violență fizică și neglijență la exploatare și sacrificiu inutil, animalele suferă în tăcere. Această campanie le oferă o voce.

”Prin această campanie, încurajăm comunitatea să acționeze și să devină voci puternice pentru animale. Fiecare gest de compasiune și implicare schimbă vieţi – atât ale animalelor cât şi ale noastre.”_ a declarat  Carmen ARSENE, Preşedinte al Organizaţiei Eduxanima.

Prin intermediul acestei inițiative, Eduxanima și I.P.J. Argeş conştientizează publicul cu privire la semnele abuzului asupra animalelor și oferă informaţii pentru prevenirea abuzului și raportarea acestor cazuri.  

Protejarea animalelor este o responsabilitate comună şi este o obligaţie şi un drept al fiecăruia dintre noi. Violența împotriva animalelor reprezinta una din cele mai degradante fapte pe care omul le poate comite împotriva ființelor vulnerabile și fără protecție. Legea 205/2004 privind protecția animalelor prevede atât sancțiuni contravenționale, cât și pedeapsa cu închisoarea sau amenda penală, pentru persoanele care săvârșesc rele tratamente sau cruzimi față de animale. Cetățenii pot și trebuie să se implice atunci când observă astfel de comportamente, pentru ca cei vinovați să poată fi trași la răspundere penală”, a transmis Comisar Şef de Poliţie, Ionela Horeboiu, Şef al Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Argeş.

Prima campanie din țară va include acţiuni de conștientizare și sesiuni de educație publică

Felicităm Eduxanima, partenerul român al PETA, pentru realizarea acestei campanii împreună cu Poliţia Argeş! Campania este unică și un model de urmat – pentru că o Românie modernă privește animalele ca pe niște prieteni și le recunoaște drepturile și sentimentele. Acest lucru include tratamentul etic al tuturor animalelor, precum și implementarea obligatorie a sterilizării”, a declarat Sylvie BUNZ, Director de Proiecte Speciale al organizaţiei PETA Germania.

Campania ”Protejarea animalelor este datoria ta şi dreptul lor!” va include acţiuni de conștientizare, sesiuni de educație publică și alte activități menite să aducă interesul în bunăstarea animalelor şi empatia faţă de animale, în prim-planul conștiinței publice.

Unităţile de învăţământ şi instituțiile locale din judeţul Argeş pot avea acces la materialele campaniei, pentru informare şi distribuire, pentru a susţine împreună legile și politicile de protecție a animalelor și pentru a opri actele de cruzime faţă de animale.

spot_img
Latest news
știri