18.3 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Coaliție pentru stocarea energiei, la nivel European, pentru a crește rezistenșa rețelei electrice

Promovarea energiei durabile și stocarea ei, discutată într-o nouă formulă

O nouă coaliție industrială își propune să promoveze tehnologiile durabile de stocare a energiei. Acestea vor crește rezistența rețelei electrice europene și vor deschide ușa pentru mai multe surse regenerabile. Coaliția pentru stocarea energiei cuprinde patru organizații, SolarPower Europe, Asociația Europeană pentru Stocarea Energiei, WindEurope și Breakthrough Energy. Prin acest demers se dorește modelarea viitoarei politici a UE în ceea ce privește stocarea. Pe măsură ce Europa încearcă să-și decarbonizeze sistemul energetic, tehnologiile de stocare a energiei vor deveni din ce în ce mai critice. Așa se va  permite stocarea energiei eoliene și solare în exces și apoi eliberarea ei atunci când generația nu poate satisface cererea.

Depozitarea energiei este cheia

„Depozitarea energiei este cheia pentru construirea unui sistem energetic rezistent, rezistent și decarbonizat”, a declarat șeful UE pentru energie, Kadri Simson, la lansare. „De mulți ani, stocarea energiei a fost pe fundalul sectorului energetic, dar adevărul este că stocarea energiei și serviciile de flexibilitate sunt un sector autonom care va transforma sistemul nostru energetic”, a adăugat ea. „Un sistem energetic alimentat cu energii regenerabile poate fi stabilit cu succes doar dacă vine cu soluții flexibile”, a spus Simson.

Energia solară poate alimenta Europa

„Iarna trecută, sursele regenerabile din UE au generat mai multă electricitate decât combustibilii fosili. Este clar că energia solară și sursele regenerabile pot alimenta Europa în toate anotimpurile”, a declarat Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe. „Avem nevoie de o infrastructură energetică puternică pentru a face din surse regenerabile pe tot parcursul anului norma. Asta înseamnă să luăm în serios stocarea energiei și să pregătim rețeaua”, a adăugat el. Stocarea energiei poate contribui, de asemenea, la atenuarea constrângerilor rețelei și la minimizarea costurilor de extindere a rețelei, a declarat Patrick Clerens, secretarul general al Asociației Europene pentru Stocarea Energiei. „Este esențial să accelerăm procesul de electrificare – și aici stocarea energiei poate ajuta la scăderea costurilor și poate contribui la implementarea în continuare a surselor regenerabile”, a adăugat el.

Latest news
știri