21.5 C
București
luni, 20 mai, 2024

Ziua Internațională a Pisicilor: 5 curiozități despre cele mai îndrăgite animale de companie

Venerate încă din Egiptul Antic, pisicile rămân animalele de companie care aduc noroc, liniște și vindecare. Independente, curioase și aventuroase, micile feline și-au câștigat cu ușurință statutul de vedete ale Internetului

Anual, pe 8 august, este sărbătorită Ziua Internațională a Pisicilor, inițiată de Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) și grupuri care susțin drepturile animalelor.

Ziua Internațională a Pisicii este marcată începând din anul 2002, dar, din 2020, organizația International Cat Care (iCatCare) a propus o temă anuală pentru această zi

În 2023, de Ziua Internațională a Pisicii, deținătorii de pisici sunt îndemnați să petreacă cinci minute zilnic jucându-se cu acestea, pentru a îmbunătăți sănătatea fizică și bunăstarea mentală a acestor animale de companie, transmite publicația Icatcare.

Asemenea plimbărilor zilnice ale câinilor, pisicile au nevoie de momente de joacă zilnice pentru a menține un stil de viață activ și fericit.

De la pui – la pisici mature, toate adoră să se joace și au nevoie de stimulare fizică și mentală constantă pentru a rămâne sănătoase și fericite.

Viziunea International Cat Care constă într-o lume prietenoasă cu pisicile, în care fiecare felină, cu sau fără stăpân, să fie tratată cu respect, compasiune și înțelegere

International Cat Care este o organizație caritabilă dedicată bunăstării animalelor, preocupată de îmbunătățirea vieții tuturor pisicilor din întreaga lume.

Organizația a luat naștere din eforturile unui grup pasionat de iubitori ai pisicilor, condus de Joan Judd.

Judd a decis să remedieze deficitul de informații legate de sănătatea și bunăstarea pisicilor.

Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor este o organizaţie globală non-profit pentru protecţia animalelor, iar viziunea acesteia este o lume în care animalele sunt respectate şi protejate.

Înfiinţată în 1969, IFAW are în prezent birouri în 15 ţări şi derulează proiecte în peste 40 de ţări.

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România): ”Astăzi este Ziua Internațională a Pisicilor! Mari sau mici, nu ai cum să nu le iubești!”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pisicilor, organizația WWF România încurajează protejarea tigrului, unul din cei mai mari răpitori tereștri.

În prezent, specia se află pe cale de dispariție, vânătoarea sau capturarea sa fiind interzise.

Adoptă simbolic un tigru de pluș și arată-ți dragostea pentru natură! Vei primi un mare mulțumesc pentru că te-ai alăturat celor ce au grijă ca de bogăția naturii să se poată bucura și generațiile viitoare!”, au transmis membrii organizației.

Adopția susține:

Protejarea speciilor sălbatice și a habitatelor acestora;

Conservarea biodiversității;

Un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura.

5 curiozități despre pisici

Simțuri extraordinare: Pisicile au o vedere excelentă în întuneric datorită celulelor numite bastonașe.

Limba aspră: Limba pisicilor are proeminențe aspre care ajută la curățarea blănii și a resturilor de mâncare.

Reticență față de apă: Majoritatea pisicilor evită apa, dar unele rase precum Maine Coon o apreciază.

Comunicare vizuală: Mișcările urechilor și ale cozii sunt modalități de comunicare pentru feline.

Somn adânc: Pisicile dorm între 12 și 16 ore pe zi, economisind energie pentru vânătoare sau joacă.

spot_img
Latest news
știri