23.4 C
București
luni, 6 mai, 2024

Hong Kong înfruntă cele mai cumplite inundanții din ultimii 140 de ani

Hong Kong stabilește un record de precipitații pe oră pe măsură ce serviciile de urgență efectuează salvări. Iar în Shenzhen înregistrează cele mai abundente căderi de când au început înregistrările în 1952.

Hong Kong a raportat 158,1 mm de precipitații în spațiul de o oră, joi noaptea, cea mai mare de când au început înregistrările în 1884. Au fost provocate inundații pe scară largă și perturbând traficul rutier și feroviar.

Ploaia record din Hong Kong, raportată în ora până la miezul nopții de joi, vine la doar câteva zile după ce orașul a evitat pagubele majore cauzate de un super taifun. Autoritățile din Hong Kong au declarat că diferite cartiere au fost inundate, iar serviciile de urgență desfășoară operațiuni de salvare. Oamenii au fost instruiți să rămână într-un loc sigur.

„Ploaia abundentă va aduce inundații fulgerătoare”, a avertizat observatorul. „Locuitorii care trăiesc în imediata apropiere a râurilor ar trebui să fie atenți la condițiile meteorologice. Și ar trebui să ia în considerare evacuarea” în cazul în care casele lor au fost inundate. Nu au fost raportați răniți în primele ore ale zilei de vineri.

Hong Kong lovit de inundații după taifun

La începutul săptămânii, taifunul Haikui a lăsat o urmă de distrugere în Taiwan înainte de a traversa strâmtoarea. Și de a ajunge marți în provincia chineză Fujian. Calea ferată de transport în masă a orașului a anunțat că va suspenda parțial serviciul pe una dintre liniile sale din Hong Kong.

După ce o stație din districtul Wong Tai Sin a fost inundată, cu încă o mână de stații afectate. Alte clipuri video au arătat mașini și autobuze pe jumătate scufundate pe drumurile principale. Centrul tehnologic chinez vecin din Shenzhen, între timp, a fost lovit de cea mai puternică ploaie. De când au început recordurile în 1952, a informat vineri presa de stat.

De la ora 17:00 joi până la ora 6:00 vineri, precipitațiile medii în Shenzhen au fost de 202,8 mm. Iar precipitațiile maxime cumulate au ajuns la 469 mm”. A raportat Xinhua, adăugând că precipitațiile au doborât mai multe recorduri meteorologice. Ploile abundente sunt prognozate să continue vineri, se arată în comunicat.

Latest news
știri