22.2 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Furtunile și inundațiile care au lovit Grecia, Turcia și Bulgaria au provocat cel puțin 7 decese

Furtuni și inundații puternice au lovit Grecia, Turcia și Bulgaria. Inundațiile survenite au provocat cel puțin șapte morți. Inclusiv cele a doi turişti măturați de un torent într-un camping din nord-vestul Turciei.

Ali Yerlikaya, ministrul turc de interne, a declarat că alte patru persoane au fost date dispărute. După inundații fulgerătoare de la campingul din provincia Kirklareli, aflat la granița cu Bulgaria. El a spus că aproximativ 12 turişti au fost prezenţi când apele au lovit.

Echipele de căutare au localizat două cadavre, a spus el pe Twitter, cunoscut despre X. În Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, ploile abundente au provocat inundații pe străzi și case din două cartiere. Cel puțin două persoane au murit.

Aproximativ o duzină de persoane au fost salvate după ce au rămas blocate în interiorul unei biblioteci. Davut Gül, guvernatorul Istanbulului, i-a îndemnat pe motocicliști să stea acasă.

Circulație interzisă în Volos

În Grecia, poliția a interzis circulația în orașul central Volos și insula Skiathos. Precipitațiile record au provocat cel puțin un deces, inundații până la nivelul coapselor au măturat mașinile. Departamentul de pompieri a spus că un bărbat a fost ucis lângă Volos când un zid a căzut peste el.

Cinci persoane au fost date dispărute, posibil măturate de inundații. Autoritățile au trimis alerte prin telefonul mobil în alte câteva zone din centrul Greciei. Lanțul de insule Sporades și insula Evia sunt vizate și au fost emise avertizări ca oamenii să-și limiteze mișcările în aer liber.

Apa contaminată de la inundații

Furtuna vine în urma incendiilor majore de vară care au lovit Grecia în ultimele săptămâni. Unele au ars timp de mai bine de două săptămâni și au distrus vaste suprafețe de pădure. Peste 20 de persoane au murit în incendii.

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, a dat vina atât pentru incendiile de vegetație cât și pentru inundații pe criza climatică. Dar a recunoscut că guvernul său de centru-dreapta „în mod clar nu a gestionat lucrurile așa de bine pe cât ne-am fi dorit”. Nikolai Denkov, premierul Bulgariei, a declarat că două persoane au murit și alte trei au fost date dispărute.

După ce o furtună a provocat inundații pe coasta de sud a Mării Negre a țării. Revărsarea râurilor a cauzat daune grave drumurilor și podurilor. Zona a suferit, de asemenea, întreruperi de curent, iar autoritățile i-au avertizat pe locuitori să nu bea apă de la robinet din cauza contaminării de la inundații.

Latest news
știri