16.2 C
București
joi, 16 mai, 2024

Oradea va beneficia de un parc fotovoltaic cu 15.000 de panouri

Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Naţional

Parc fotovoltaic cu 15.000 de panouri la Oradea: Primăria anunță că a primit patru oferte de la firme interesate să realizeze un parc fotovoltaic, valoarea investiţiei ridicandu-se la peste 65 de milioane de lei, fără TVA.

Premieră în România: Parcul fotovoltaic din Oradea va produce energie verde care va putea fi comercializată

Potrivit autorităților, parcul fotovoltaic de pe Matei Corvin va produce energie verde care va putea fi comercializată.

Proiectul este o premieră în România, întrucât doar două autorităţi publice locale, respectiv Oradea şi Braşov, au avut o astfel de iniţiativă.

Prin acest proiect se doreşte instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe o suprafaţă de teren aflată în proprietatea municipiului Oradea, amplasată între străzile Matei Corvin şi Santăului, în jurul haldei pentru depozitarea deşeurilor municipale.

Centrala va contribui la creşterea producţiei de electricitate provenită din surse regenerabile

Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Naţional, contribuind astfel la creşterea producţiei de electricitate provenită din surse regenerabile şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a mai transmis Primăria Oradea.

În luna iunie a acestui an, Primăria Oradea a scos la licitație, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, amenajarea parcului fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri, lângă halda de gunoi din strada Matei Corvin, dar și amplasarea unor asemenea panouri pe șase clădiri publice.

Potrivit publicației Bihoreanul, valoarea toatală a panourilor fotovoltaice era de 70 milioane lei.

spot_img
Latest news
știri