3.3 C
București
joi, 19 decembrie, 2024

Romsilva îi răspunde primarului Sectorului 1 București: „Închiderea Drumului Forestier „Vadul Moldovei” este o măsură strict legală, nu politică”

Romsilva a făcut precizări despre necesitatea închiderii drumului forestier „Drumul Moldovei”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, a mai creat un motiv de „victimizare politică”, evident, pe Facebook, unde scrie și blochează tot(și pe toți)care nu este/sunt în acord cu opiniile ei. Ea a transmis, în weekend, că drumul Forestier „Vadul Moldovei” a fost închis de Romsilva, doar pentru a o „pedepsi politic”.

Însă, din verificările noastre și precizările Romsilva, situația este cu totul alta decât cea prezentată de Clotilde Armand. În primul rând, Romsilva a solicitat în repetate rânduri preluarea drumului forestier care a fost închis, dar edilul Sectorului 1 București și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, nu au avut niciun interes în acest sens.

Romsilva a menționat că va continua procesul juridic de scoatere a drumului din fondul forestier, pentru a fi redat cicrculației, însă, la momentul acesta nu face decât să respecte Codul Silvic.

Clotilde Armand a mai găsit un motiv de victimizare: Drumul Forestier „Vadul Moldovei”

Drumurile forestiere, conform art. 54 (2) și 83 alin. (2) din Codul Silvic sunt cai de transport tehnologic, închise circulației publice. Mai mult, pe linia parcelara, o porțiune din pădure care delimitează doua parcele, accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis. Așadar, măsură închiderii Drumului Forestier „Vadul Moldovei” și a liniei parcelare este o măsură strict legala, în conformitate cu Codul Silvic, și nu o „măsură (posibil) politică”, au menționat oficialii Romsilva.

Primarul Sectorului 1 București, Clotilde Armand, poate prelua această secțiune de drum din Pădurea Băneasa, deoarece instanța a decis irevocabil că este proprietatea publică a statului.

Regia Nationala a Pădurilor – Romsilva a avizat pozitiv, încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a acestei secțiuni de drum, pentru a fi deschis circulatiei publice.

Prin urmare, este ilogic modul în care Clotilde Armand a ales să se plângă public, știind că la sediul instituției pe care o reprezintă sunt mai multe documente care demonstrează că s-a solicitat preluarea administrării acestui segment de drum.

Din păcate, edilul Sectorului 1 București apelează la tehnici banale de manipulare a opiniei publice, prin omisiune. Același lucru s-a întâmplat și cu pretinsul prejudiciu produs de Romprest dar și cu amplasarea stațiilor de încărcat pentru mașinile electrice. Dacă în primul caz, deschiderea procesului pentru recuperarea prejudiciului nu îi aparține, pe cel de-al doilea l-a prezentat drept o „realizare unică”, o „inovație”, deși legea adminsitrației publice îl descrie ca pe o simplă obligație.

Citește și: Modificarea Codului Silvic, „paravan” pentru tăierile ilegale de păduri? Noile reglementări nu fac referire la exploatarea forestieră nelegală

spot_img
Latest news
știri