14.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Dacă reciclezi și colectezi, primești CIUGUbani: recompense inedite pentru copiii din comuna Ciugud

Promotorul național al conceptului ”Smart Village” își lansează propria monedă virtuală: CIUGUban.

În comuna Ciugud, acesta va fi folosit pentru a recompensa cetățenii, în special copiii, care colectează selectiv deșeurile și reciclează ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu, potrivit unui comunicat al primăriei.

Monedele virtuale vor putea fi folosite de locuitorii comunei Ciugud pentru reduceri de taxe sau impozite

Astfel, în comună vor fi montate mai multe stații de preluare și reciclare a ambalajelor. Aici, cetățenii pot putea depune sticlele, PET-urile și dozele de aluminiu.

Colectarea selectivă va fi recompensată, oamenii primind monede virtuale, denumite după numele comunei Ciugud. CIUGUbanii, vor putea fi folosiți în comunitate, Primăria luând în calcul ca, pe viitor, cetățenii să poată folosi monedele virtuale pentru a primi anumite reduceri de taxe sau impozite.

Copiii vor învăța să recicleze și să protejeze natura

”România este pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la reciclare, iar acest lucru înseamnă penalități plătite de țara noastră pentru neîndeplinirea obiectivelor de mediu. În contextul în care așteptăm legea returnării garanției, am lansat acest proiect prin care vrem să educăm viitorii cetățeni ai Ciugudului. E important pentru copiii noștri să învețe să recicleze și să protejeze natura, aceasta fiind cea mai importantă moștenire pe care o vor primi”, a spus Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud.

Verzulică – roboțelul reciclator

Mai aproape de copii: curtea școlii a fos locația aleasă pentru montarea primei stații, stație care are forma unui roboțel. Potrivit comunicatului Primăriei, acesta a fost numit ”Verzulică – roboțelul reciclator”, iar copiii sunt provocați, până la sfârșitul vacanței de vară, să recicleze cât mai multe ambalaje și să colecteze cât mai multe monede virtuale. La începutul noului an școlar, monedele virtuale colectate vor fi convertite în bani reali, pe care copiii îi vor putea folosi pentru a finanța mici proiecte și activități educaționale sau extrașcolare.

Conform sursei citate, în cea de-a doua fază a proiectului, administrația locală din Ciugud va monta astfel de stații de reciclare și în alte zone din comună, iar cetățenii ar putea primi în schimbul monedelor virtuale reduceri la magazinele sătești, care vor intra în acest program.

Latest news
știri