20 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

În Londra vor fi puse în circulație autobuze electrice futuriste cu pantograf. Vor fi încărcate în numai 10 minute la fiecare capăt de linie | FOTO

Londra se tehnologizează pe zi ce trece, mai ales în privința transportului public.

Noile autobuze electrice numite ieTrams au fost construite de compania spaniolă Irizar. Ele vor opera pe ruta 358 între Orpington și Crystal Palace din sud-estul Londrei, scrie Daily Mail.

Autobuzele urmează să fie puse în circulație la sfârșitul acestei veri. Roțile lor acoperite sunt concepute pentru a face condițiile de drum mai sigure pentru pietoni și bicicliști. Designul noilor vehicule permite ca aceștia, în caz de accident, să nu poată fi prinși și târâti sub ele.

ieTrams vor fi alimentate de un pantograf la fiecare capăt al traseului. Acest lucru le va permite să se reîncarce în mai puțin de zece minute și să aibă o baterie mai mică.

De asemenea, scaunele pentru pasageri au porturi de încărcare USB. Aceste autobuze electrice sunt atât de tehnologizate încât șoferii vor folosi camere de 360 ​​de grade în loc de oglinzi.

„Autobuzele electrice vor folosi tehnologia pantografului pentru o încărcare rapidă la fiecare capăt al rutei. Acest lucru le va permite să rămână în circulație toată ziua. Noile autobuze, care seamănă cu un tramvai, vor avea caracteristici îmbunătățite pentru pasageri și cele mai recente specificații de siguranță pentru autobuze”, a transmis Primăria Londrei.

Aceste autobuze electrice au un design care seamănă aproape în totalitate cu al unui tramvai. Un singur autobuz poate transporta până la 105 pasageri. De asemenea, autonomia sa poate ajunge la 350 de kilometri.

spot_img
Latest news
știri