5.9 C
București
duminică, 8 decembrie, 2024

Motivele pentru care tinerii simt că li ”se fură” tinerețea

Tot mai mulți tineri se confruntă cu provocări fără precedent pe care trebuie să le înfrunte pentru a supraviețui și a se dezvolta

Tinerii australieni resimt presiunea de a pierde experiențele specifice vârstei, arată un nou studiu publicat de Phys.org.

Noul raport al Centrului Monash pentru Politici de Tineret și Practici Educaționale (CYPEP) relevă că tinerii simt că ”li se fură” tinerețea.

Datele colectate pentru Barometrul Tineretului Australian din 2022 au fost analizate de Grupul de Referință pentru Tineret al CYPEP, oferind perspective aprofundate asupra semnificației de a fi tânăr și motivele pentru care tinerii simt că pierd această perioadă crucială.

Tinerii se confruntă tot mai des cu presiunile legate de costul vieții

Presiunile legate de costul vieții și echilibrarea muncii cu studiile fac ca 45% dintre australienii cu vârste între 18 și 24 de ani să simtă adesea că pierd experiențele tinereții.

Provocările identificate de tineri se învârt în jurul a patru domenii principale.

Este vorba despre finanțe, muncă, educație și planificare pe termen lung. Aceste provocări sunt interconectate și contribuie la sentimentul de pierdere a experiențelor tinereții.

Printre concluziile cheie ale raportului se numără:

  • 69% dintre tineri se îngrijorează frecvent că nu au suficient de mâncare;
  • 60% se confruntă des cu dificultăți financiare;
  • 51% dintre cei șomeri simt că pierd experiențele specifice vârstei;
  • 50% dintre cei care consideră că nu vor rămâne în locuința actuală simt că pierd tinerețea;
  • 55% dintre cei care cred că nu vor avea copii în viitor simt că pierd anii tinereții.

Acest raport surprinde dinamica în continuă schimbare și provocările pe care tinerii trebuie să le înfrunte pentru a supraviețui și a se dezvolta. Exemplifică reziliența și optimismul lor, în ciuda lipsei de suport instituțional. Cel mai important, oferă ghidare decidenților pentru a sprijini generațiile viitoare din perspectiva tinerilor”, a declarat Andrew Leap, co-autorul raportului.

Lipsa suportului adecvat este, de asemenea, asociată cu sentimentul de pierdere a experiențelor tinereții:

  • 56% consideră că nu există suficient suport guvernamental pentru sănătatea mintală;
  • 55% consideră că suportul pentru educație este insuficient;
  • 51% consideră că suportul pentru angajare este insuficient.

Profesorul Lucas Walsh, co-autor și director al Centrului Monash pentru Politici de Tineret și Practici Educaționale, subliniază necesitatea de a plasa tinerii în centrul discuțiilor despre cum pot fi mai bine sprijiniți.

Tinerii, izolați în timpul pandemiei, navigând într-un mediu de muncă ostil și cu studii perturbate, ne-au spus că au pierdut tinerețea. Acest raport explorează ce înseamnă să pierzi tinerețea, întrebând tinerii înșiși și identificând ce este necesar pentru a sprijini mai bine generația pandemiei,” a spus profesorul Walsh.

spot_img
Latest news
știri