4.9 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Germania schimbă strategia de subvenționare a energiei regenerabile

Guvernul va oferi granturi unice pentru investiții în locul prețurilor garantate, obligând producătorii să își vândă energia pe piață și să-și asume riscuri financiare mai mari

Guvernul de coaliţie al Germaniei urmează să revizuiască modul în care energia regenerabilă este subvenţionată.

Prin urmare, producătorii de energie vor urma să primească un sprijin unic pentru costurile lor de investiţii în loc de un preţ garantat pentru energia pe care o produc, arătă un document al Ministerului de Finanţe, transmite Reuters.

Care sunt condițiile impuse de Guvernul Germaniei pentru ca operatorii să primească un grant pentru a construi centrale regenerabile

Mai exact, operatorii vor primi un grant unic pentru a construi centrale regenerabile, dar ar trebui să-şi vândă electricitatea pe baza propriilor calcule de piaţă, suportând riscuri financiare semnificativ mai mari.

Obiectivul este de a muta extinderea noilor surse regenerabile de energie către subvenţii pentru costurile investiţiilor”, potrivit documentului, parte a acordului coaliţiei de guvernământ pentru bugetul de anul viitor, convenit la finalul săptămânii trecute.

Berlinul îşi propune să acopere 80% din necesarul de energie electrică cu energie regenerabilă până în 2030

Actualul regim de subvenţii, introdus în urmă cu aproximativ 24 de ani, a facilitat companiilor să ia decizii de investiţii şi să obţină împrumuturi favorabile, scrie Știri pe Surse.

Preţul garantat pe 20 de ani pentru producătorii de energie solară, eoliană şi de biogaz care îşi vând energia în reţea a stimulat expansiunea surselor regenerabile ale Germaniei, deoarece Berlinul îşi propune să acopere 80% din necesarul de energie electrică cu energie regenerabilă până în 2030.

spot_img
Latest news
știri