4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

UE se grăbește să încheie negocierile cu privire la comerțul durabil și diversificat

Pentru că în 2024 sunt alegeri, UE se grăbește să facă pachetele de legi cu privire la de comerțul durabil. Pe 20 iulie, Consiliul UE a dat Comisiei Europene mandatul de a începe negocierile pentru un acord privind Mineralele Critice cu SUA.

Acum UE dorește ca producătorii săi de vehicule electrice să poată primi subvenții generoase din SUA. Ca și Canada și Mexic care pot beneficia de subvenții IRA. Asta în timp ce producătorii europeni sunt parțial excluși. Este totuși puțin probabil ca SUA să ofere acces gratuit la subvențiile sale. Comisia UE ar dori, de asemenea, să încheie în sfârșit un acord cu blocul comercial sud-american Mercosur. Doar că interesele agricole franceze, irlandeze, olandeze și austriece se opun cu fermitate acestui acord. Drept urmare va fi o provocare să ajungă la un acord înainte de sfârșitul anului. UE se află, de asemenea, în ultimele runde de negocieri privind un acord de liber schimb cu Australia. Dar neînțelegerile privind accesul la piața agricolă au dus la o întârziere. La mijlocul lunii iulie, ministrul australian al comerțului s-a deplasat la Bruxelles. El a stârnit speranțe într-o încheiere iminentă a negocierilor, care s-au întrerupt.

UE speră și la un acord cu India

Din cauza nemulțumirii sale față de ofertele de acces la piața europeană. De peste un an, UE a purtat discuții și cu India cu privire la un acord de liber schimb. Cu toate acestea, negocierile cu India tradițional protecționistă sunt dificile. Scopul este de a încheia un acord înainte de sfârșitul anului. Deoarece atât UE, cât și India se îndreaptă spre alegeri în primăvara lui 2024. UE face eforturi pentru ca și comerțul să fie mai sustenabil. Prima lege este directiva de due diligence privind sustenabilitatea corporativă. Cea care ar face marile companii să răspundă pentru încălcările drepturilor omului și a mediului. Negociatorii UE lucrează pentru un acord să adopte directiva. Dar negocierile sunt lente, cu diferențe pe mai multe aspecte cheie. Inclusiv domeniul de aplicare general și un acord pe definiția lanțului valoric. În special, Parlamentul dorește să includă companii mai mici și servicii financiare. Și să acopere vânzările de produse, distribuția, transportul, depozitarea și gestionarea deșeurilor. Asta contrar poziției statelor membre.

spot_img
Latest news
știri