27.5 C
București
luni, 1 iulie, 2024

Provocare nouă pe TikTok. Oamenii mănâncă morcovi pentru ca pielea să capete culoarea portocalie. Ce spun cercetătorii | VIDEO

Devine pielea portocalie dacă mănânci mulți morcovi? Răspunsul, în textul de mai jos!

O nouă provocare a apărut pe rețeaua de socializare TikTok. Oamenii mănâncă morcovi pentru ca pielea să capete un bronz natural, conform IFL Science.

Potrivit unui videoclip care circulă pe internet, există un „truc” care vă poate oferi o piele bronzată.

Videoclipul postat pe TikTok sugerează că dacă mănânci trei morcovi pe zi poți „străluci din interior spre exterior”.

Este posibil aest lucru? Morcovii conțin beta-caroten, pigmentul care le conferă culoarea lor distinctivă. Mănâncă suficient – peste 30 mg/zi – și poți dezvolta carotenodermie: colorarea în galben a pielii.

„Carotenodermia oferă pielii un pigment galben/portocaliu care nu este aceeași culoare pe care ai putea să o ai de la un bronz la soare, au scris dieteticianul, cercetătorul și lectorul Emily Burch și profesorul de sănătate și bunăstare comunitară Lauren Ball, într-un articol pentru The Conversation.

„Este concentrat în palme, tălpi și lângă nas”, mai spun ele.

Mănâncă morcovi pentru a avea piele portocalie. Care e adevărul

Carotenodermia apare de obicei la copii mici și sugari. Ocazional afectează adulții, deși doar în circumstanțe excepționale. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a cerut ajutor medicilor după dureri ușoare de stomac și după ce culoarea pielii sale a devenit galben/portocalie. Medicii au descoperit că avea enzimele hepatice crescute.

„În urma întrebărilor suplimentare, pacientul a recunoscut că a ingerat 6-7 kilograme de morcovi pe săptămână, ca parte a unei diete”, au spus medicii.

Deși este alarmant să vezi că pielea își schimbă culoarea, carotenodermia este de obicei inofensivă. Ea dispare imediat dacă nu mai mănânci morcovi. Cercetătorii mai spun că există dovezi că suplimentele cu caroten cresc riscul de cancer pulmonar la fumători și foștii fumători.

@isabelle.lux Carrots >>>>> #beautyfood #beautyhacks #carrottan ♬ original sound – Isabelle ⚡️ Lux
spot_img
Latest news
știri