18.9 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Raport UNICEF: Inundaţiile și furtunile au lăsat milioane de copii fără locuințe

În următoarele trei decenii, aproape 96 de milioane de copii sunt în pericol să fie strămutați din cauza inundațiilor

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) informează că inundaţiile, furtunile şi alte dezastre legate de vreme au forţat milioane de copii să îşi părăsească locuinţele, situaţia urmând să se deterioreze în cazul în care nu sunt luate măsuri, transmite Reuters, citat de Ziare Live.

În perioada 2016-2021, peste 43 de milioane de copii au fost nevoiți să își părăsească locuințele

Potrivit unui raport recent al Organizației UNICEF, în perioada 2016-2021, un număr alarmant de 43.1 milioane de copii din 44 de țări au fost nevoiți să se mute, ca urmare a evenimentelor extreme precum seceta sau incendiile.

Înregistrările arată că cele mai multe cazuri de copii strămutați din cauza condițiilor de mediu au fost înregistrate în Asia de Est și în regiunea Oceanului Pacific, urmată de Asia de Sud.

Printre ţările care au înregistrat cele mai mari cifre s-au numărat China şi Filipine, ca urmare a expunerii lor la fenomene meteorologice extreme, a numărului mare de copii, dar şi a capacităţilor de evacuare.

Potrivit UNICEF, în acești 6 ani, aproape 95% din cazurile de strămutare au fost cauzate de inundații și furtuni

Raportul avertizează că în următoarele trei decenii, aproape 96 de milioane de copii sunt în pericol să fie strămutați din cauza inundațiilor provocate de râuri, ceea ce înseamnă o medie anuală de aproximativ 3.2 milioane de copii afectați.

Situația subliniază seriozitatea crizei climatice și impactul devastator asupra copiilor din întreaga lume.

Latest news
știri