9.2 C
București
joi, 16 mai, 2024

Transporturile de deșeuri lemnoase către Austria, sub incidența dreptului penal

Unei companii bavareze i s-a intentat un dosar penal pentru exportul de deșeuri lemnoase periculoase.


Din cauza suspiciunii de transporturi ilegale de deșeuri lemnoase în Austria, procuratura din München a primit o plângere penală împotriva unei companii bavareze de eliminare a deșeurilor, scrie Euwid-Recycling.

În numele Asociației Germane de Audit de Mediu (BUA), firma de avocatură Jäger din Würzburg reprezintă interesele centralelor electrice pe biomasă. EUWID a reușit să obțină plângerea cu pricina. În aceasta se susține că deșeurile lemnoase contaminate toxic sunt exportate pentru producția de PAL. Astfel, ele nu mai sunt utilizabile pentru energie în Germania.

Conform formulării „dispozițiile Ordonanței privind deșeurile lemnoase și ale Legii privind transportul sunt evitate. E vorba în special în cazul transporturilor de amestecuri de deșeuri lemnoase către Austria și Republica Cehă pentru reciclare“.

Volumul de deșeuri exportate a fluctuat de-a lungul anilor. De exemplu, în 2019, 194.000 de tone au ajuns în Austria.

Potrivit avocatului Stephan Jäger, unele centrale electrice pe bază de biomasă nu mai au suficient lemn uzat pentru funcționare. Acestea se văd acum amenințate cu insolvența.

Deșeurile lemnoase reprezintă o categorie importantă de reziduuri provenite din prelucrarea lemnului și alte activități conexe. Acestea pot include resturi provenite de la industria forestieră, precum bușteni tăiați, coji de copaci sau cherestea.

Totodată, deșeurile lemnoase pot proveni și din sectorul construcțiilor sau din demolări.

spot_img
Latest news
știri