13.2 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Audi, Mercedes-Benz, Stellantis şi marca Volkswagen au decis să extindă subvențiile pentru vehicule electrice

Producătorii auto vor acoperi subvențiile pentru clienții germani de vehicule electrice, după ce guvernul a întrerupt un program de finanțare de stat

Audi, Mercedes-Benz, Stellantis şi marca Volkswagen vor finanţa o subvenţie pentru cumpărătorii germani de vehicule electrice, după ce guvernul a renunţat brusc la un program finanţat de stat, transmite Reuters.

Cu toate acestea, ofertele se vor încheia cu luni de zile înainte de termenul programului de stat, care trebuia să dureze până la sfârşitul anului 2024.

Ministerul Economiei a oprit luni schema pe şapte ani, ca parte a bugetului pentru 2024, pe care a fost forţat să-l revizuiască după ce o hotărâre judecătorească a creat un deficit de 60 de miliarde de euro (65.77 miliarde de dolari) în planurile sale.

Volkswagen și alți producători de automobile au decis să extindă subvențiile pentru vehicule electrice în Germania până în luna martie 2024

Programul oferă subvenții de până la 6.750 de euro, finanțate atât de stat, cât și de producătorul de automobile, în funcție de valoarea vehiculului electric.

Marți, Volkswagen a anunțat că va acoperi integral subvenția de 6.750 de euro pentru clienții privați din Germania care au plasat comenzi pentru un vehicul eligibil din gama complet electrică ID până în data de 15 decembrie.

Persoanele care se înregistrează între 1 ianuarie și 31 martie 2024 vor primi 4.500 de euro

Cei care se înregistrează între 1 ianuarie și 31 martie 2024 vor primi 4.500 de euro, conform unei reduceri planificate a schemei de subvenții, au declarat reprezentanții companiei.

Audi, parte a grupului Volkswagen, a confirmat că va acoperi integral subvenția pentru mașinile comandate până în 16 decembrie și livrate până la sfârșitul anului, scrie News.ro.

Mercedes-Benz a anunțat că va adopta aceeași măsură pentru comenzile livrate și înregistrate în perioada 18-31 decembrie și că va contribui la subvenție începând cu luna ianuarie.

Cu toate acestea, Asociația auto ADAC a remarcat că vehiculele electrice din Germania sunt încă considerate prea scumpe pentru a renunța la subvenții, evidențiind că doar trei modele de la marii producători de automobile au un preț sub 30.000 de euro.

spot_img
Latest news
știri