15.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Albatrosul Wisdom, în vârstă de 70 de ani, a făcut încă un pui

Albatrosul Wisdom este considerat de cercetători ca fiind cea mai bătrână pasăre sălbatică din lume. Cu toate acestea, vârsta rămâne, și în cazul lui Wisdom, doar un număr, pasărea devenind părintele unui nou pui, la vârsta de 70 de ani.

Wisdom este albatrosul din Pacificul de Nord, iar în 1956 biologul Chandler Robbins i-a atașat prima brățară de monitorizare. Albatrosul a trăit mai mult decât partenerii precedenți și decât biologul care a stabilit că pasărea trebuie monitorizată.

Părinte la vârsta de 70 de ani

Puiul a venit pe lume la data de 1 februarie, în parcul național al atolului Midway din Nordul Pacificului. În această locație, peste 1 milion de albatroși revin la cuiburi în fiecare an, informează Descoperă.ro.

Wisdom a făcut peste 30 de pui de-a lungul vieții sale, în prezent avându-l ca partener pe Akeakamai.

Akeakamai îi este alături încă din 2010 și este tatăl puiului, potrivit Serviciului pentru Animale Sălbatice și Pești din SUA (USFWS). De asemenea, reprezentanții USFWS au precizat că albatroșii își găsesc parteneri prin intermediul ”petrecerilor cu dans”.

Noi credem că Wisdom a mai avut și alți parteneri. Deși albatroșii se împerechează pe viață, aceștia pot găsi noi parteneri dacă este nevoie, spre exemplu dacă trăiesc mai mult decât partenerii lor”, a precizat dr. Beth Flint, de la USFWS.

Sean Dooley, manager la organizația BirdLife Australia, a fost foarte încântat de vestea că Wisdom a făcut încă un pui.

Având în vedere că revine la cuib la fiecare doi ani, comunitatea internațională de ornitologi este mereu curioasă sa vadă dacă Wisdom a reușit să se întoarcă la cuib. Atunci când acest fapt se întâmplă este cu adevărat un motiv de sărbătoare”, a spus Sean Dooley, manager la organizația BirdLife Australia, citat de The Guardian.

Referitor la vârsta înaintată a albatrosului, Sean Dooley a precizat că fertilitatea nu este un factor discutabil. Multe animale pot avea pui, chiar dacă îmbătrânesc. De asemenea, managerul a adăugat că, în lumea păsărilor, cealaltă specie cu o durată de viață extrem de îndelungată este papagalul.

Latest news
știri