WWF România a precizat că, în timp ce, în aceste zile, vânătoarea este promovată ca singura rezolvare a conflictelor cu urșii, membrii organizației pentru protecția mediului avansează în implementarea proiectului-pilot de conviețuire pașnică om-urs de la Băile Tușnad.
World Wildlife Fund: ”Îndemnăm la o abordare echilibrată, integrată, transdisciplinară”
Membrii World Wildlife Fund din România au precizat că au achiziționat și predat primele echipamente care să faciliteze monitorizarea urșilor și intervențiile punctuale și eficiente.
De asemenea, urmează și alte echipamente din seria celor planificate pentru a ajuta Băile Tușnad să devină primul oraș bear smart din România și chiar din Europa.
Organizația WWF România: ”Problema conflictelor om-urs este una complexă și de aceea considerăm că merită o abordare pe măsură, care să nu se limiteze doar la vânătoare care, așa cum s-a dovedit până în 2016, nu a reușit să rezolve conflictele”
”Asta ne propunem să demonstrăm, că este posibilă conviețuirea prin aplicarea unui set de măsuri care să vizeze nu doar efectul, ci și cauza apariției urșilor problemă.Îți mulțumim că înțelegi cât este de important să protejăm siguranța oamenilor dar și bogăția naturii 💚 Îți mulțumim că te implici și că le transmiți și celor din jurul tău preocuparea ta și a noastră pentru soluții menite să readucă echilibrul”, au transmis membrii organizației.
Potrivit organizației, soluțiile smart, identificate cu implicarea tuturor actorilor relevanți, au cele mai mari șanse să rezolve cu adevărat problemele complexe.