17.2 C
București
vineri, 17 mai, 2024

”Creșterea emisiilor, creșterea apelor”: impactul inundațiilor din Pakistan 2022

Filmul încurajează guvernul și populația să ia măsuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prevenirea unor astfel de dezastre în viitor

Filmmaker-ul și documentaristul din Pakistan, Zeeshan Ahmad, a realizat un film intitulat ”Rising Emissions, Rising Waters” (”Creșterea emisiilor, creșterea apelor”) care prezintă impactul dezastruos al inundațiilor din 2022 din Pakistan.

Pelicula este o investigație despre schimbările climatice, care sunt considerate ca fiind un factor major în declanșarea inundațiilor.

Documentarul se concentrează pe povestea unui băiat pe nume Sher Muhammad, care a fost afectat de inundații, pierzându-și tatăl și frații.

Comunitățile afectate de inundațiile din Pakistan trebuie să se adapteze la noile condiții climatice care afectează economia, agricultura și sănătatea

Filmul a fost produs cu sprijinul Greenpeace Pakistan și este disponibil online pentru a sensibiliza publicul cu privire la consecințele schimbărilor climatice și pentru a promova acțiuni care să ajute la combaterea acestora.

Articolul descrie o nouă producție video intitulată „Rising Emissions, Rising Waters: The Human Impacts of Pakistan’s 2022 Flood Crisis” realizată de un regizor independent și de Greenpeace Pakistan.

Inundațiile din 2022 au fost cele mai grave din istoria Pakistanului și au dus la moartea a peste 2000 de persoane și distrugeri de proprietăți care au evacuat milioane de oameni

Potrivit regizorului, scopul filmului este de a determina populația să acționeze împotriva schimbărilor climatice și să ia măsuri pentru a proteja mediul și comunitățile vulnerabile.

Documentarul va fi un catalizator pentru schimbarea politicilor și a comportamentelor și va ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a punctat regizorul.

Filmul a fost lansat în perioada COP28, conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice care a avut loc în octombrie 2022, și a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă organizate de Greenpeace la Islamabad, Pakistan.

spot_img
Latest news
știri