20 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

Ministrul Mediului: ”Hoţii de lemne nu se sperie nici de amenzi, nici de dosare penale”

Mircea Fechet a venit cu clarificări referitoare la noul Cod Silvic

Ministrul Mediului din România a anunțat că a participat la o serie de discuții deschise alături de colegii din comisiile reunite pentru mediu din Senat, referitoare la noul Cod Silvic.

Ministrul Mediului: ”Prima chestiune se referă la confiscarea mijlocului de transport cu care se fură lemn din pădurile din România”

Cred că hoţii de lemne nu se sperie nici de amenzi, nici de dosare penale, dar se pot speria de confiscarea mijlocului de transport. Este un lucru la care ţin în continuare şi care trebuie să rămână în noul Cod silvic şi în legătură cu care mă aştept ca atât Senatul României, cât şi Camera Deputaţilor, ca for decizional, să accepte acest argument pe care l-am expus deja”, se arată în comunicatul publicat de Mircea Fechet pe contul de Facebook.

În egală măsură, oficialul a adus în discuție conflictul de interese.

Nu putem accepta să fii pădurar şi o rudă de gradul I să aibă gater, să lucrezi la un ocol silvic şi o rudă foarte apropiată să facă comerţ cu masă lemnoasă. Cred că ar trebui să avem un principiu similar cu materia conflictului de interese a funcţionarilor publici”, a adăugat ministrul Mediului.

Mircea Fechet: ”Al treilea lucru este legat de accesul liber şi nerestricţionat în pădurile din România”

Oficialul a transmis că elaborarea Codului silvic a fost finanţată din PNRR şi aprobarea şi adoptarea noului Codului silvic este un jalon din PNRR.

Cu alte cuvinte, de adoptarea mai devreme sau mai târziu a acestui act normativ, va depinde și aprobarea unei cereri de plată pentru țara noastră.

Ministrul Mediului: ”Legea Codului Silvic este una mult prea importantă pentru România și mă bucur să avem astfel de dezbateri”

Suntem mândri că România are astăzi cele mai valoroase păduri din Uniunea Europeană. Are încă păduri virgine şi seculare, spre deosebire de foarte multe ţări din UE şi se bucură de o biodiversitate extraordinară. În ultima sută de ani sau mai mult, sectorul silvic românesc a făcut o treabă bună. Și este datoria noastră să le protejăm cât de mult putem”, a conclus oficialul.

spot_img
Latest news
știri