17.2 C
București
luni, 20 mai, 2024

Mai multe percheziții au avut loc în Argeș, într-un dosar privind furtul de lemne

Anchetatorii au mandate de aducere la audieri pe numele a 19 persoane.

O nouă fraudă în domeniul silvic cu implicarea angajaților de la un ocol silvic a fost descoperită în județul Argeș.

Polițiștii au pornit investigația după ce mai multe camioane care transportau lemn fără documente legale au fost identificate în trafic.

Din cercetări s-a stabilit că, din noiembrie 2023 şi până în prezent, cu complicitatea unor lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier naţional, de pe raza localităţii Mihăeşti, pe care i-ar fi sustras şi comercializat ilegal”, informează Poliţia judeţeană Argeş, potrivit G4 Media.

Mai multe firme și persoane fizice din Argeș sunt suspectate de infracţiuni de tăiere, furt şi comercializare ilegală de arbori

În cursul zilei de ieri, 9 mai, poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au făcut 20 de percheziţii domiciliare la sediul ocolului silvic.

Perchezițiile au fost desfășurate la sediile unor firme cu domeniu de activitate în sectorul silvic, dar şi la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de tăiere, furt şi comercializare ilegală de arbori.

Sursa citată mai informează că investigațiile au demarat în condiţiile în care poliţiştii au depistat în trafic mai multe persoane care transportau material lemnos cu autoutilitare fără respectarea normelor legale.

spot_img
Latest news
știri