19.9 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Microplasticul a fost găsit în toate probele de lichid seminal uman studiate

Aici mai lipseau! Particulele de plastic au fost descoperite în lichidul seminal uman.

Toate probele de lichid seminal testate într-un studiu au fost contaminate cu microplastic. Cercetătorii cer imperios cercetări suplomentare cu privire la potențialul risc asupra reproducerii umane, scrie The Guardian.

Noul studiu vine după ce microplasticele au fost detectate în testiculele umane.

Au fost analizate 40 de probe de spermă de la bărbați sănătoși din Jinan, China. Concomitent, un alt studiu a găsit microplastice în lichidul seminal de la 6 din 10 tineri sănătoși din Italia. De asemenea, un alt studiu din China a găsit particule de plastic la jumătate din cei 25 de bărbați al căror lichid seminal a fost analizat.

Anterior au fost efectuate cercetări pe șoareci. Acestea au demonstrat că microplasticele din lichidul seminal au redus numărul de spermatozoizi și au cauzat anomalii și perturbări hormonale.

Microplasticele au fost descoperite recent și în sângele uman, placente și celulită. . Studiile au indicat o contaminare pe scară largă a corpului oamenilor. Impactul asupra sănătății este încă necunoscut, dar s-a demonstrat că microplasticele provoacă daune celulelor umane în laborator.

Microplasticele, detectate în lichid seminal

Cercetarea, publicată în revista Science of the Total Environment, a detectat opt ​​materiale plastice diferite. Polistirenul, folosit pentru ambalare, a fost cel mai comun, urmat de polietilenă, folosită în pungi de plastic, și apoi PVC.

În martie, medicii au avertizat cu privire la efectele care pot pune viața în pericol după ce au descoperit un risc substanțial crescut de accident vascular cerebral, atac de cord și deces mai devreme la persoanele ale căror vase de sânge erau contaminate cu microscopice.

spot_img
Latest news
știri