18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

10 iulie: Ziua în care să nu calci pe albine

Potrivit experților, 80% din producția agricolă depinde de insectele polenizatoare

Astăzi, 10 iulie, britanicii sărbătoresc evenimentul ”Don’t Step On a Bee Day”.

În cadrul acestui eveniment care se traduce drept ”Ziua în care să nu calci pe albine”, se organizează multiple activități menite să îi facă pe britanici să conștientizeze importantă albinelor și altor insecte polenizatoare.

Rețeaua pentru Natură Urbană, cu ocazia zilei de 10 iulie: ”Pentru noi, este un bun prilej de a vă invita să ascultați (sau să reascultați, după caz) episodul de podcast realizat împreună cu Marian Stoica, directorul executiv al Appaps.org – Asociația Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici”

 

Albinele sunt foarte inteligente și pun pe primul loc binele comunității, nu binele individual. În întreaga ei viață, o albină poate să producă a 12-a parte dintr-o linguriță de miere. Dar o produce pentru generațiile viitoare, pentru că între timp, ea moare. Dar și ea s-a hrănit la rândul ei cu mierea produsă de generațiile mai vechi de albine”, a transmis Marian Stoica.

Rețeaua pentru Natură Urbană a precizat că, pentru a arăta modul în care se îngrijesc albinele, directorul executiv al Appaps.org – Asociația Poentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici i-a invitat pe membri pe acoperișul unei clădiri de birouri din preajma Parcului Cișmigiu, unde are grijă de stupii celor de la Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu.

”Și da… mierea “de București” e foarte parfumată, cu aromă de iederă, oțetar și, în funcție de sezon, chiar și de magnolie sau trandafir”

Albinele din mediul urban joacă un rol important în polenizarea plantelor și, studiind felul în care se comportă în stup și calitatea mierii pe care o produc, putem afla mai multe despre calitatea mediului din oraș.

spot_img
Latest news
știri