12.5 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Reuninea a miniștrilor mediului din UE, Mircea Fechet prezent la discuțiile legat de calitatea aerului

În aceste zile are loc în Spania, la Valladolid o reuniune a miniștrilor mediului. Asta pentru că Uniunea Europeană considera necesară o întâlnire legată de biodiversitate, sol şi apă. Mai exact, s-ar pune în discuție ideea unui management comun pe spețe de mediu.

La această înâlnire din Spania participă și ministrul Mediului român, Mircea Fechet, potrivit Agerpres. De altfel, în discuții se va aborda și problema calității aerului. Mai exact inițiativele de îmbunătățire a acestui aspect. Totodataă se vor dezbate și modalități de creștere a protecției cetățenilor și a mediului. Transformarea industriei prin tehnologii de vârf va fi o altă temă care va fi abordată. Iar stimularea inovării pentru substanțe chimice sigure și durabile se află pe lista de priorități. Mai ales că protecția mediului devine din ce în ce mai importantă. „Prevenirea şi controlul integrat al poluării trebuie consolidate.

Se încearcă controlul integrat al poluării și protecția mediului

Împreună cu tranziţia către un model de economie circulară, acordând prioritate reducerii deşeurilor și protejării mediului. În consecinţă, noua Directivă privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje ar trebui schimbată. Ea trebui să garanteze că, până în 2030, toate ambalajele de pe piaţa UE sunt reutilizabile. Sau reciclabile într-un mod sustenabil din punct de vedere economic”. Au explicat cei de la Comisia Europeană. O altă problemă care va fi abordată este și cea legată de îmbunătățirea managementului apei. Vorbim despre tratatea apelor reziduale pe de o parte, ca parte pentru protecția mediului. Pe de altă parte are legătură și cu reducerea poluării și pe promovarea circularității.

Reuniunea miniștrilor la moment de cotitură climatică

Aceste reuniuni ale Consiliului sunt organizate chiar de către instituție, în sprijinul protecției mediului. Ele sunt prezidate de Preşedinţia Consiliului. De asemenea fiecare preşedinţie a Consiliului organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor. Asta pentru a se discuta privind iniţiative legate de un anumit subiect. Sau de o anumită formaţiune a Consiliului. În aceste moment președinția rotativă este deținută de Spania. Acesta este motivul pentru care reuninea s-a organizat acolo. Întâlnirea vine în contextul în care planeta suferă schimbări climatice fără precedent, din pricina schimbărilor aduse de om, mediului. Temperaturile maxime au depășit recordul istoric două zile la rând. Iar El Nino își face simțită prezența din ce în ce mai intens.

Latest news
știri