15.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Volvo a renunțat la planurile de a produce doar vehicule electrice până în 2030

În urma cererii scăzute pentru vehicule electrice, compania Volvo a renunțat la pnaurile de a produce doar astfel de mașini până în 2030.

Volvo a renunțat la planurile a deveni un producător de vehicule electrice până în 2030. Cauza principală e legată de scăderea cererii consumatorilor pentru aceste mașini, potrivit Euronews.

După anunț, acțiunile companiei au scăzut cu peste 4%. Scăderile în ultimele 6 luni se ridică la 12%. Mai mult, compania a raportat câștiguri modeste în primul trimestru din 2024 și nici prognozele pentru cel de-al doilea trimestru nu sunt îmbucurătoare.

Noua paradigmă a companiei este ca până în 2030, „90-100% din volumul său global de vânzări să fie compus din mașini electrificate”. Asta include mașini electrice și mașini hibride plug-in.

Restul de 0-10% va fi constituit dintr-un număr limitat de modele mild hybrid.

Volvo are în plan să producă vehicule electrificate în proporție de 50 până la 60% până la mijlocul acestui deceniu. În prezent, 26% din produsele sale sunt reprezentate de mașini complet electrice.

Volvo nu mai vrea mașini complet electrice până în 2030. Cererea mare e pentru vehicule hibride

Strategiile producătorilor de mașini au fost date peste cap de cererea în creștere pentru vehicule hibride. În același timp, vânzările reduse de mașini pur electrice au pus presiune pe marjele de profit ale acestora.

De exemplu, Tesla a înregistrat o scădere continuă a marjelor de profit începând cu 2023. Chiar Elon Musk a remarcat o schimbare a preferințelor consumatorilor de la mașini 100% electrice la vehicule hibride.

Pe fondul cererii lente a consumatorilor și a unui război al prețurilor în China, producătorii de automobile se confruntă cu vânturi în contra macroeconomice.

„Este clar că tranziția către electrificare nu va fi liniară. Clienții și piețele se mișcă cu viteze diferite de adoptare”, a remarcat Volvo.

„Suntem pragmatici și flexibili, păstrând în același timp o poziție de lider în industrie în ceea ce privește electrificarea și durabilitatea. Dezvoltarea mai lentă decât se aștepta a infrastructurii de încărcare, retragerea stimulentelor guvernamentale pe unele piețe și incertitudinile suplimentare create de tarifele recente pentru vehiculele electrice pe diferite piețe.

Având în vedere acest lucru, Volvo Cars continuă să vadă nevoia unor politici guvernamentale mai puternice și mai stabile pentru a sprijini tranziția la electrificare”, a mai spus compania.

spot_img
Latest news
știri