14.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Autoritățile române au blocat intrarea a 35 de tone de deșeuri provenite din Germania și Italia

Deșeurile au fost returnate țărilor de proveniență

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră au interzis intrarea în România a două transporturi de deșeuri provenite din Germania și Italia.

Transportul a avut o greutate totală de peste 35 de tone, se arată în comunicatul de presă publicat de Agerpres și citat de Radio România Actualități.

Transporturile ilegale au fost oprite la Frontiera României, iar ambele automarfare erau conduse de cetățeni români. Aceștia au afirmat că, în realitate, transportă compresoare uzate și panouri fotovoltaice de la diferite firme din cele două țări pentru firme din România

Decizia autorităților a venit din cauza lipsei documentelor legale necesare pentru intrarea în țară, ținând cont că șoferii erau cetățeni români.

Aceștia au susținut că transportau compresoare uzate și panouri fotovoltaice din diverse companii germane și italiene către firme din România.

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, polițiștii de frontieră au solicitat asistența Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Cele 35.300 de kilograme de deșeuri au fost returnate expeditorilor din cele două țări

După efectuarea verificărilor, s-a constatat că automarfarele conțineau, de fapt, 35.300 kg de deșeuri, fără documentația necesară conform legii pentru importul acestor produse.

Ca urmare, polițiștii de frontieră de la vama Nădlac II au decis să returneze deșeurile expeditorilor din cele două țări.

spot_img
Latest news
știri