9.1 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Ghid online pentru un trai sustenabil. Cumpărarea doar a alimentelor necesare, importantă pentru reducerea risipei alimentare

Tinerii par din ce în ce mai preocupați de protejarea Mediului

Mişcarea Europeană pentru Tineret – Bulgaria a elaborat un ghid online, care conţine 18 sfaturi referitoare la sustenabilitatea Mediului. Acestea sunt adresate tinerilor, dar toți le putem aplica în viaţa de zi cu zi.

Conservarea resurselor „de bază”, cum ar fi apa, copacii şi combustibilii fosili, se află în centrul sustenabilităţii, a declarat Mişcarea pentru Tineret, citată de Agerpres.

De asemenea, tinerii sunt îndemnați să nu mai folosească produse din plastic, să utilizeze becurile LED, să prelungească durata de viaţă a produselor, să diminueze consumul de carne, să planteze copaci și să meargă mai mult pe jos.

Fiecare sfat este însoțit de o scurtă explicaţie. Cumpărarea doar a alimentelor necesare este esențială pentru reducerea risipei alimentare. Totodată, menţinerea aparatelor electrice în standby consumă o cantitate inutilă de energie, este un alt sfat pentru stil de viață sustenabil. Ghidul cuprinde și mențiuni cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor. „Plantează un copac” este ultimul sfat oferit de Mişcarea pentru Tineret.

Reprezentanții acestei organizații susțin că micile obiceiuri, deși aparent grele, sunt benefice pentru sănătatea noastră, dar mai ales pentru Mediu.

4R pentru Mediu: reducere, reutilizare, reparare, reciclare. Trai sustenabil

Trăind în concordanţă cu cele patru principii clasice ale conştiinţei de mediu, sau cei 4R (Reducere, Reutilizare, Reparare, Reciclare), putem să protejăm mediul”, a explicat Mişcarea de Tineret, citată de sursa amintită.

Micul „manual” a fost întocmit în cadrul programului „Tineret pentru Mediu” al Ministerului Mediului prin Inspectoratul Regional în domeniul Mediului şi Apei – Sofia.

Acesta conține videoclipuri scurte referitoare la protecţia mediului şi un stil de viaţă prietenos cu Mediul.

Latest news
știri