20.2 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Ungaria devine noul hub european al producției de baterii: investiție de 700 de miliarde de forinți în infrastructură

Orașul Debrecen va deveni un centru al producției de baterii, consolidând poziția Ungariei în topul mondial al producătorilor de vehicule electrice

Ungaria își pregătește infrastructură pentru a putea deveni un important producător de baterii în Europa.

Țara vecină va demara un program de modernizare a infrastructurii în zona Debrecen, cu o valoare de 700 de miliarde de forinți.

Programul în valoare de aproximativ două miliarde de dolari va transforma al doilea cel mai mare oraș din Ungaria într-unul dintre cele mai mari hub-uri pentru producția de baterii din Europa, transmite Bloomberg, citat de Radio Eco Natura.

Modernizarea infrastructurii în Ungaria: o prioritate pentru dezvoltarea economică

Ministrul Construcțiilor, Janos Lazar, a anunțat că procesul de modernizare se va concentra pe rețeaua de transport, drumuri, apa potabilă și gestionarea apelor reziduale.

În egală măsură, acesta a subliniat că investițiile vor completa subvențiile acordate direct companiilor precum BMW AG și Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.

Orașul Debrecen a atras investiții străine directe de 12.5 miliarde de euro

În ultimii opt ani, orașul Debrecen din estul Ungariei a atras investiții străine directe de 12.5 miliarde de euro, inclusiv de la BMW și CATL, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a zonei industriale.

Această expansiune plasează Ungaria pe locul patru în topul producătorilor mondiali de baterii pentru automobilele electrice, după China, SUA și Germania.

spot_img
Latest news
știri