-1.7 C
București
marți, 11 februarie, 2025

Amenzi de 620.000 de lei pentru furnizorii de apă caldă care nu respectă standardele de temperatură

ANPC sancționează operatorii economici din București pentru nerespectarea normelor privind temperatura apei calde și agentului termic, după controale la 31 de puncte termice și 86 de unități locative

Protecția Consumatorului a dat amenzi pentru că apa caldă de la robinet, e mai mult rece, scrie Digi 24.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 620.000 de lei după un control făcut în Bucureşti, la 31 de puncte termice şi totodată 86 de unităţi locative arondate, după ce au constatat diferenţe semnificative de temperatură privind agentului termic, în funcţie de situarea imobilului faţă de punctul termic. 

Nerespectarea standardelor de temperatură în alimentarea cu energie termică, sancționată de ANPC

Se constată că operatorul economic nu respectă condiţiile prescrise şi declarate prin contract şi nici Standardul de performanţă pentru serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat prin care se specifică faptul că pentru apa caldă de consum temperatura trebuie să fie cuprinsă între 55°C şi 60°C, menţinând această temperatură constantă, indiferent de consumul instantaneu, iar pentru încălzirea temperaturii agentului termic trebuie să fie conform diagramei de reglaj, astfel încât să asigure temperaturile interioare convenţionale de calcul specifice, stabilite şi prevăzute în contractele încheiate”, arată ANPC potrivit sursei citate.

Care este orașul din România cu cele mai mici tarife la apa potabilă

Bucureștiul ocupă locul trei în clasamentul orașelor cu cele mai mici tarife la apă potabilă, cu un preț de 6.16 lei pe metru cub.

Cel mai mic tarif este înregistrat în Ploiești, unde locuitorii plătesc doar 4.76 lei, iar cel mai mare în Buzău, unde apa costă 10.06 lei.

Prețul apei depinde de sursa și gradul de tratare necesar. În ultimii ani, Bucureștiul a investit semnificativ în infrastructura de apă, reducând pierderile cu 84%.

Aceste investiții au contribuit la menținerea unui tarif scăzut, România având unele dintre cele mai mici prețuri din Europa pentru apa de la robinet.

Latest news
știri