21.6 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Bătaie de joc: Primăria din Șomcuta Mare, Maramureș, aruncă gunoi pe câmp

Revoltă, neputință, bătaie de joc, poluare și mizerie: toate au fost filmate de către un bărbat din Maramureș care acuză autoritățile din Șomcuta Mare că nu au noțiunea de civilizație.

Gunoiul este aruncat pe câmp, în văzul lumii, iar șoferul nu pare să fie deranjat de ”spectatori”. De asemenea, nu există autorizație, iar videoclipul postat de bărbat a adunat mai bine de 300 de vizualizări. Oamenii, prezenți fizic sau virtual, pe Facebook, sunt revoltați, mai ales că autoutilitara aparține primăriei, primărie care ar trebui să constituie un exemplu de respectare a legii.

Gunoi de primar și gunoaie de angajați… foarte frumos, arunci gunoiul unde vrei. Unde e poliția de mediu?”, este comentariul unuia dintre internauții revoltați.

Imagini din comuna Șomcuta Mare: gunoi, revoltă și încălcare a legii

Glumă proastă în România: autorul videoclipului este filmat de șoferul autoutilitarei, gunoiul ”curge” liniștit, iar noțiunea de autorizație rămâne, și în Maramureș, o necunoscută.

O altă glumă proastă este faptul că rampa de gunoi ar aparține primăriei. La fel și acțiunea ilegală, acțiune pe care, cel mai probabil, nu o va recunoaște și nu și-o va însuși.

Uitați cum aruncă gunoiul la noi pe stradă. Fără nicio rușine, măi, oameni buni. Uitați-vă ce este aici. E o groapă de gunoi la noi. Uitați-vă! Distribuiți videoclipul acesta, să vadă toți cetățenii din Maramureș. Și să vină Garda de Mediu să vadă ce e aici. Să nu zică domnul primar că noi suntem fraieri. Mă filmează domnul, că-s frumos”, relatează, cu ironie, autorul videoclipului.

”Își bat joc de noi”

Ostentativ, șoferul nu se sfiește. La fel de ostentativ, primarul face, din comună, o veritabilă groapă de gunoi.

Soluția asupra căreia insistă autorul videoclipului este o inspecție a Gărzii de Mediu, inspecție care ar duce la stabilirea vinovăției, la sancționarea autorităților și, de asemenea, la dreptate.

Latest news
știri