2.8 C
București
miercuri, 18 decembrie, 2024

Amazonul, din ce în ce mai afectat de minerit și defrișări ilegale

Raportul realizat de Greenpeace dezvăluie impactul negativ al mineritului ilegal și al defrișărilor, subliniind necesitatea unei acțiuni imediate pentru protejarea acestei regiuni valoroase

Amazonul, cel mai mare furnizor de oxigen din lume, este grav afectat de mineritul ilegal și distrugerea pădurilor tropicale, conform unui nou raport realizat de Greenpeace.

Acest raport analizează impactul negativ al activităților ilegale din regiune asupra pădurilor și comunităților indigene.

În ciuda legilor stricte care interzic mineritul și defrișarea ilegală în regiune, companiile continuă să încalce legea, profitând de corupția guvernului

Există o cerere globală pentru metalele prețioase și alte resurse extrase din Amazon, iar mulți dintre cei implicați în aceste activități ilegale folosesc metode distructive.

Metodele, precum utilizarea mercurului și cianurilor pentru a extrage aurul și alte metale, afectează mediul, provocând poluarea râurilor și contaminarea solului.

Aceste activități ilegale de minerit și defrișare nu numai că distrug habitatul natural al animalelor, dar afectează și comunitățile indigene.

Amazonul, casa indigenilor, a devenit victima lipsei de cooperare între guverne

Populațiile de aici sunt tot mai expuse la poluarea apei și a solului și pierd accesul la resursele lor tradiționale.

Raportul Greenpeace subliniază necesitatea unei acțiuni imediate pentru a pune capăt acestor activități ilegale, pentru a proteja pădurile și comunitățile indigene din Amazon.

Greenpeace solicită guvernelor și companiilor din întreaga lume să ia măsuri pentru a reduce cererea de resurse extrase din Amazon și să sprijine comunitățile indigene și protecția pădurilor.

În egală măsură, este necesară o aplicare mai strictă a legilor și sancțiuni mai dure, atât pentru companii, cât și pentru clasa politică.

spot_img
Latest news
știri