16.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Tesla a anunțat că va construi o nouă fabrică de baterii la Shanghai

Uzina va fi funcțională la mijlocul anului viitor

Tesla construiește o nouă fabrică pentru stocarea energiei, în Shanghai.

Această nouă construcție reprezintă a treia uzină deschisă de producătorul auto, urmând să devină funcțională în al doilea trimestru al anului 2024, a informat Xinhua, preluată de publicația Connect.

Prin completarea unei mari fabrici auto existente din Shanghai, care se specializează în producția de vehicule electrice, Tesla va începe producția de Megapack-uri, cu un volum inițial de 10.000 de unități pe an, ceea ce reprezintă aproximativ 40 de gigawați-oră de stocare a energiei, ce vor fi vândute la nivel mondial.

Nouă fabrică va fi alimentată cu baterii din China

Cu această nouă fabrică din Shanghai, compania va beneficia de lanțul de aprovizionare cu baterii al Chinei, lider mondial în acest domeniu, astfel încât să poată crește producția și să reducă costurile unitare ale bateriilor sale Megapack litiu-ion.

Această mișcare va permite companiei să satisfacă cererea în creștere de stocare a energiei la nivel global, în contextul în care lumea se îndreaptă către utilizarea energiei regenerabile.

Tesla are în prezent o fabrica pentru stocarea energiei în California, capabilă să producă 10.000 de Megapack pe an

Creşterea vânzărilor de vehicule electrice în China, cea mai mare piaţă auto din lume, a încetinit la 20.8% în primele două luni ale anului 2023, de la 150%, în aceeaşi perioadă, cu un an în urmă.

Latest news
știri