14.3 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

O nouă acuzație la adresa Tesla: Compania trebuie să răspundă penal pentru poluarea apelor subterane

Din cauza relației puternice dintre Tesla și clasa politică, foarte multe plângeri penale formulate împotriva companiei au rămas nerezolvate

Un grup ecologist german obligă Tesla să ”răspundă penal”, acuzând compania pentru poluarea apei și pentru o posibilă crimă împotriva mediului, relatează Electrek, citat de Futurism.

În egală măsură, Tesla va trebui să răspundă și pentru multiple acuzații privind defrișările ilegale.

Este cea mai recentă acuzație la adresa producătorului de vehicule electrice, mai mule grupări ecologiste opunând-se construcției uriașei fabrici de mașini, chiar din momentul în care construcția era în faza de proiect.

În momentul de față, există nu mai puțin de 3 acuzații penale împotriva modului de funcționare al fabricii Tesla

Gruparea ecologistă acuză Tesla pentru distrugerea pânzei freatice, contaminarea apelor subterane, dar și pentru poluarea apei potabile din zonă.

De asemenea, grupul l-a acuzat pe producătorul auto că a pornit o stație de lucru înainte de a primi autorizațiile de construcție necesare.

Sascha Gehm, administratorul districtual adjunct al regiunii, a etichetat aceste noi acuzații drept ”banale”.

În cadrul aceleași declarații, Gehm a precizat că nicio altă companie nu este la fel de corectă din punct de vedere legal ca Tesla, adăugând că ”nu a existat niciodată o amenințare din partea companiei cu privire la apele subterane”.

Colacul de salvare al companiei: relația cu clasa politică

Publicația Electrek a ținut să sublinieze că există o relația puternică și de durată între Tesla și politicienii influenți din zonă.

Prin urmare, sunt slabe șansele ca aceste noi acuzații venite din partea ecologiștilor să fie rezolvate în instanță.

Latest news
știri