19.6 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

Chinezii de la Eve Power anunță construcția primei uzine europene de baterii, în Ungaria

Ungaria intenționează să devină un lider global în domeniul protecţiei mediului

Producătorul chinez de baterii pentru vehicule electrice EVE Power vrea să construiască o fabrică în Ungaria.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, este cel de-al noulea producător de acumulatoare electrice din lume.

Uzina va fi construită în Ungaria, la Debrecen și beneficiază de o investiție de aproximativ 1.07 miliarde euro, creând peste 1000 de noi locuri de muncă

Viitoarea uzină de acumulatori va furniza uzinei BMW din Ungaria celule de acumulator cilindrice de ultimă generație.

Guvernul contribuie cu o finanțare de 14 miliarde de forinți (37,6 milioane de euro) pentru proiectul în valoare de 400 de miliarde forinți.

Ministrul ungar a subliniat că 95% din necesarul de apă al acestei investiții ecologice va fi acoperit din ape reziduale tratate și din surse de apă de suprafață, iar compania va recicla, de asemenea, o parte din apele reziduale de proces la fața locului.

Obiectivul clar al guvernului este de a face din Ungaria un lider global în domeniul protecţiei mediului. Obiectivul nostru clar este că Ungaria să se numere printre ţările care fac cel mai mult pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a conserva planeta noastră”,  a spus ministrul ungar.

Ministrul a reamintit deciziile europene care prevăd schimbarea verde şi a subliniat că, pentru a atinge acest obiectiv, trebuie eliminate sursele de poluare cele mai puternice, inclusiv electrificarea transportului rutier, care este responsabil pentru 14% din emisiile de substanţe nocive

În opinia ministrului, în condiţiile în care cererea va creşte de zece ori până în 2030, singura întrebare este: unde vor fi construite fabricile de acumulatoare electrice în Europa şi cine vă profita de pe urma lor?

Latest news
știri