22.8 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Un animal extrem de rar a dat naștere unui pui. Speranțe pentru salvarea speciei | VIDEO

Supraviețuirea măgarului sălbatic african este din nou încărcată de speranță, după ce un exemplar din Anglia a dat naștere unui pui.

Un animal extrem de rar, măgarul sălbatic african, a dat naștere unui pui. Animalul s-a născut la o grădină zoologică din Marea Britanie. Măgarul sălbatic african seamănă cu un măgar normal, dar picioarele sunt asemănătoare cu cele de zebră. Nașterea a ridicat speranțele pentru supraviețuirea speciei, conform Live Science.

Măgarii sălbatici africani (Equus africanus) sunt o specie de măgar originară din Eritreea, Etiopia și Somalia. Măgarii sălbatici au blană gri deschis și o singură dungă neagră de-a lungul coloanei. Pe picioare au dungi orizontale, asemănătoare cu cele de zebră.

Măgarii sălbatici africani sunt enumerați ca fiind în pericol critic de Lista roșie a speciilor amenințate a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Experții cred că au rămas mai puțin de 200 de exemplare în sălbăticie.

Noul pui, denumit Jack, s-a născut pe 20 august la Marwell Zoo din Hampshire, Anglia. Mânzul, pe care îngrijitorii grădinii îl descriu ca având „picioare gălăgioase” și „urechi ce atârnă”, împarte în prezent aceeași incintă cu mama sa, Nadifa, potrivit unui comunicat al grădinii zoologice. Ca și în cazul majorității altor specii de cabaline, mânzul s-a ridicat în picioare la scurt timp după naștere.

Un animal extrem de rar a dat viață unui pui

„Mânzul a fost deja văzut ca fiind energic și arată frumos și sănătos”, a declarat Darren Ives, de la Zoo Marwell. Addaxul de alături (Addax nasomaculatus), o specie de antilopă pe cale critică de dispariție, părea să fie deosebit de interesată de mânzul energetic. Aceasta a petrecut mult timp urmărindu-l în timp ce alerga.

Tatăl mânzului, Lars, a fost mutat temporar din incintă pentru a permite mânzului și Nadifei să stea împreună. În sălbăticie, relația dintre un mânz și mama sa este extrem de importantă pentru șansele de supraviețuire a celui mic. Drept urmare, deținătorii sunt dornici să încurajeze o legătură similară între cei doi și în captivitate.

În sălbăticie, măgarii sălbatici africani trăiesc în grupuri de până la cinci exemplare.

Mânzul este al treilea descendent al Nadifei, în timp ce Lars a devenit tată pentru a cincea oară. Nadifa s-a născut la Grădina Zoologică Marwell în 2007 din părinți care au fost la grădina zoologică din 1993. Deținătorii măgarilor sunt „foarte mândri” de programul lor de reproducere multigenerațională.

spot_img
Latest news
știri