Un obiect auriu misterios, în formă de cupolă, a fost descoperit în Golful Alaska, conform Live Science.
Descoperirea a fost făcută în timpul unei expediții NOAA. Oamenii de știință încă nu au vreo idee cu privire la ce ar putea fi, dar spun că este „de origine biologică”.
„Deși am reușit să colectăm „sfera de aur” și să o aducem pe navă, încă nu reușim să o identificăm. Știm doar că este de origine biologică”, a spus Sam Candio, de la Administrația Națională pentru Oceanii și Atmosfera (NOAA). El este coordonatorul expediției Ocean Exploration.
„Deși este oarecum umilitor să fii uimit de această descoperire, ea servește ca o reamintire a cât de puțin știm despre propria noastră planetă și cât mai rămâne de învățat și de apreciat despre oceanul nostru”, a mai spus acesta.
Obiectul ciudat, în formă de cupolă, a fost găsit la aproximativ 3.300 de metri sub suprafața oceanului. Se afla pe un munte subacvatic din Golful Alaska. Are aproximativ 10 centimetri lățime. Se pare că are o mică gaură lângă bază. Oamenii de știință au crezut inițial că ar putea fi o coajă de ou sau un fel de burete marin mort. Dar, după ce au adus obiectul de aur la suprafață, cercetătorii au rămas nedumeriți.
Obiect auriu misterios de origine biologică
Cercetătorii încearcă acum să stabilească dacă globul este asociat cu o specie cunoscută, o specie nouă sau reprezintă o etapă a vieții necunoscută anterior.
„Probabil că nu vom știi mai multe până când nu-l vom cerceta în laborator. Acolo putem să studiem obiectul cu instrumente mai sofisticate decât cele pe care le avem pe navă”, a spus Candio. .
Expediția NOAA Seascape Alaska care a găsit globul este o misiune care cercetează apele profunde din zona Alaska. Echipa plănuiește să cartografieze regiunea și să afle mai multe despre creaturile – cunoscute și necunoscute – care locuiesc acolo.
„Noile specii au potențialul de a dezvălui noi surse de terapii medicale și vaccinuri, alimente, energie și alte beneficii și cunoștințe pentru societate”, a spus Candio.
„În mod colectiv, datele și informațiile adunate în timpul acestei expediții ne vor ajuta să reducem lacunele în înțelegerea noastră despre această parte a planetei, astfel încât să o putem gestiona și proteja mai bine”, a mai spus el.