15 C
București
joi, 9 mai, 2024

Trotinetele închiriate ar putea fi interzise în București

Inițiativa aparține viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu

Bucureștenii ar putea decide să interzică circulația trotinetelor închiriate pe străzile Capitalei.

Această propunere vine de la viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, care a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens pentru Consiliul General al orașului.

Este încă incert dacă acest proiect va obține sprijinul grupurilor politice din Consiliul General pentru a fi inclus pe ordinea de zi și aprobat.

Viceprimarul Capitalei a fost implicat în elaborarea unui regulament privind utilizarea trotinetelor închiriate din București

Documentul a urmat toți pașii legali, inclusiv dezbaterea publică, fiind propus și scos de 3 ORI de pe ordinea de zi a Consiliului General. Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului”, a transmis Stelian Bujduveanu, prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina de Facebook.

De la 1 septembrie, Parisul a devenit prima capitală europeană care a interzis în totalitate trotinetele electrice de închiriat

Interzicerea trotinetelor nu ar fi tocmai o premieră. În Uniunea Europeană, Parisul a interzis trotinetele electrice de închiriat, pe străzile Capitalei Franței.

Această decizie a fost luată prin referendum care a debutat la începutul lunii aprilie a anului curent.

Cei trei operatori, Lime, Tier şi Dott, şi-au pierdut autorizaţia de ocupare a spaţiul public în urma acestui referendum fără precedent.

spot_img
Latest news
știri