21.5 C
București
luni, 20 mai, 2024

Numărul trotinetelor achiziționate de români este în creștere

Utilizarea trotinetelor contribuie la reducerea costurilor lunare alocate transportului

Crește numărul de trotinete pe drumurile României. Potrivit estimărilor retailer-ului online EvoMAG, vânzările de trotinete electrice au înregistrat o creștere de aproximativ 10% în ultimul an, iar românii achiziționează în medie aproximativ 50.000 de trotinete electrice noi, în fiecare an.

Cu toate acestea, anul 2023 a fost diferit din cauza condițiilor meteorologice mai reci în primăvară, ceea ce a amânat ”boom-ul” vânzărilor cu două luni față de perioada obișnuită.

EvoMAG: ”Creșterea din ultimul an a fost generată de ușurința în utilizare a trotinetelor electrice, vehicule verzi, cu costuri de mentenanță și rulare foarte scăzute”

Ca și în cazul bicicletelor, trotinetele înlocuiesc mașinile, într-un oraș aglomerat, și contribuie la reducerea costurilor lunare alocate transportului. În prezent, Capitala este cea mai mare piață de vânzare a vehiculelor electrice, reprezentând 40% din totalul categoriei”, a transmis retailerul, potrivit publicației Ziarul Financiar.

În egală măsură, datele arată că, în ultimul an, prețul mediu de vânzare per unitate a scăzut cu cel puțin 10%, în condițiile ieftinirii materiilor prime, spun cei de la companie.

Deși crește numărul celor care le achiziționează, trotinetele electrice nu sunt atât de ecologice precum s-a crezut inițial

Există mai mulți factori care demontează sintagma de ”eco friendly”, cum ar fi perioada scurtă de utilizare, mixul slab de energie electrică folosit la încărcare și activitățile de colectare nocturnă și reparare a acestora.

De asemenea, trotinetele electrice necesită încărcarea cu electricitate, iar aceasta poate proveni din surse de energie poluante.

spot_img
Latest news
știri