18.6 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Viitorul lupilor în pericol: UE discută reducerea protecției speciei

Deși sunt esențiali pentru echilibrul și diversitatea ecosistemelor, sute de lupi vor fi curând împușcați în întreaga Europă

Astăzi, 11 septembrie, Grupul de lucru pentru mediu al Consiliului UE va pune în discuție scăderea statutului de protecție a lupului.

Este vorba despre un proiect de prioritate maximă pe biroul Ursulei von der Leyen.

Fără acțiuni rapide, sute de lupi vor fi curând împușcați în întreaga Europă.

Vânați timp de secole până aproape de extincție, numărul lupilor a revenit la normal datorită unei politici stricte de conservare—cu un impact pozitiv asupra reglementării speciilor și biodiversității.

UE are în vedere noi legi pentru reducerea numărului lupilor din țările Europei

Practic, în momentul de față, Comisia UE dorește reducerea protecției speciei.

Comisia încurajează vânătoarea fără date științifice fiabile și în ciuda existenței unor alternative eficiente pentru protejarea animalelor domestice.

Petiția care ar putea stopa vânătoarea de lupi poate fi semnată aici

Potrivit petiției lansate de Avaaz, o organizație pentru protecția mediului, în câteva săptămâni, statele membre ale UE își vor exprima voturile.

”Surse interne prezic un rezultat strâns, iar președinta von der Leyen face presiuni puternice pentru acest proiect. De aceea, zeci de organizații de mediu mobilizează oamenii din întreaga Europă. Trebuie să coexistăm cu lupii, nu să-i ucidem!”, se arată în textul publicat de organizația Avaaz.

Petiția este adreastă tuturor miniștrilor Mediului din statele membre ale UE

Suntem extrem de îngrijorați de vânătoarea în masă a lupilor în Europa. Vă solicităm cu fermitate să mențineți statutul actual de conservare a lupilor și să prioritizați măsurile preventive pentru protejarea animalelor domestice de atacuri”, a mai precizat ONG-ul pentru mediu.

spot_img
Latest news
știri